Nem tradicionális karácsonyi édességet mutatunk most be, viszont ez is nagyon különleges. A számos vegán összetevővel rendelkező, borsmentás „kéregszelet” szuper egyedi és nagyon finom.
Hozzávalók (16 adag)
280 gramm olvasztott fekete csokoládé
2 gramm vagy fél teáskanál borsmentakivonat
100 gramm héjatlan tökmag
82 gramm chiamag
250 gramm vaníliás szójajoghurt (szoba-hőmérsékletű)
2 evőkanál vegán vaníliás fehérjepor
325 gramm olvasztott kókuszzsír
42 gramm aprított borsmentacukorka
Keverd össze egy tálban az olvasztott csokoládét, a borsmentakivonatot, a tökmagot és a chiamagot, majd egyenletesen eloszlatva öntsd át sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tedd be a hűtőbe 10 percre.
Közben verd fel a joghurtot és a fehérjeport egy kis tálban, míg teljesen sima nem lesz. Add hozzá a kókuszzsírt, és verd tovább, hogy besűrűsödjön.
Vedd ki a hűtőből a csokis keveréket, és oszlasd rajta szét egyenletesen a vaníliás keveréket. Szórd meg a tetejét a felaprított borsmentacukorkákkal, majd tedd vissza a hűtőbe egy órára.