Van egy olyan aranyszabály, hogy amibe Nutella kerül, az csakis csodálatos lehet! És természetesen ez az alábbi keksszel sincsen másként, pláne azért, mert technikailag duplán nutellás, azaz magyarra fordítva duplán csodálatos. Ja, és azt mondtuk már, hogy nevetségesen egyszerű?
Hozzávalók:
- 1 nagy tojás
- 3/4 csésze (180 gramm) Nutella szobahőmérsékleten
- 120 gramm liszt
A töltelékhez:
- 1/2 csésze (120 gramm) Nutella
- 1/4 csésze apróra vágott török mogyoró
Elkészítés:
1. Robotgéppel keverjük össze a 3/4 csésze Nutellát, a tojást és a lisztet, míg sima és fényes masszát kapunk. Hagyjuk a hűtőben 10-15 percre, de annál nem tovább, mert a Nutella megdermed benne.
2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
3. A tésztából formázzunk kisebb golyókat (úgy 20-25 darabot), és helyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Az ujjunkkal képezzünk kis bemélyedéseket a golyók közepén, és tegyünk bele még egy kis Nutellát.
4. A kekszeket szórjuk meg apróra vágott török mogyoróval, és 10 perc alatt süssük készre a kekszeket. Hűlés közben még kicsit szilárdulni fognak.