Ez a hófehér, kókuszos Raffaello torta a tökéletes karácsonyi desszert: nem csak szemet gyönyörködtető, de ellenállhatatlanul finom is. Aki szereti a Raffellót, annak kötelező kipróbálnia!
Hozzávalók a Raffaello tortához:
- 5 tojás
- 1 csésze cukor
- 3/4 csésze liszt
- 1 tk. mandula kivonat
- 450 g krémsajt
- 1 csésze vaj
- 280 g + 2 ek. sűrített tej
- fél csésze kókuszreszelék
- 1/4 csésze tejpor
- fél csésze tej
- 1 csésze pirított mandula
- fél csésze vaníliás nápolyi
- 12 szem Raffaello
- 1 csésze kókuszchips
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsük elő a sütőt. A tojásokat verjük fel a cukorral és a mandula aromával. Spatulával forgassuk hozzá a lisztet, hogy a tészta habos maradjon. Egy kerek tortaformában 30 percig süssük.
- Verjük fel a krémsajtot a vajjal és a sűrített tejjel. Keverjük hozzá a kókuszreszeléket és a tejport.
- A két evőkanál sűrített tejet keverjük össze a tejjel. A tortát vágjuk 3 felé, majd egyenletesen kenjük meg a rétegeket tejjel, hogy magukba szívják.
- Minden réteget kenjünk meg a krémmel, majd szórjunk rá a mandulából és az összetört nápolyiból.
- A tortát borítsuk meg a krémmel, és díszítsük kókuszchip-szel, illetve Raffello bonbonokkal!