A Pavlova torta egy igazi villantós süti, azaz pont karácsonyra való. Most egy teljesen tejmentes, vegán változat következik, miniatűr kiadásban.
Hozzávalók:
- 6 ek. natúr csicseriborsó püré
- 1/4 tk. borkő
- 1/2 csésze cukor
- 2 és 1/2 tk. vanília aroma
- 2 konzerv krémes kókusztej
- lekvár, magok, bogyós gyümölcsök
Elkészítés:
- 100 fokra melegítsük a sütőt. A csicseriborsó pürét és a borkövet kezdjük el felverni robotgéppel, és evőkanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Nagyjából 10 perc alatt érjük el a kellően habos állagot. Végül keverjünk bele fél kiskanál vaníliát.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire púpozzunk 8 darabot a krémből és 1 órán át süssük.
- Ezután 1 óráig hagyjuk hűlni.
- A kókuszhabhoz használjunk jó hidegre hűtött kókusztejet. Keverjük fel, majd a vaníliával együtt verjük habbá.
- Végül díszítsük ki a Pavlovákat a lekvárral, a habbal, bogyós gyümölcsökkel és apróra vágott magokkal.