Dobd fel az ünnepi asztalt egy kedves Télapó-tortával, ami valójában egy nagyon egyszerű és isteni finom csokitorta. Mutatjuk, hogyan készül.
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 1/4 csésze kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- fél tk. sütőpor
- fél tk. só
- másfél csésze cukor
- 1 ek. piros ételfesték
- 1 tk. vanília
- 2 tk. fehér ecet
- 3/4 csésze vaj
- 2 tojás
- 1 csésze író
- 3/4 csésze vaj
- 220 g krémsajt
- 400 g cukor
- 3 csokis keksz
- piros és arany ételfesték
- fekete fondant
Elkészítés:
- Keverjük össze a torta száraz hozzávalóit. Egy másik tálban a cukrot, a piros színt, a vaníliát, az ecetet és a vajat addig verjük, amíg habos nem lesz. Ezután forgassuk bele az írót és a lisztet. Egy kivajazott tepsiben 175 fokon süssük 30-35 percig. 15 percet hagyjuk hűlni.
- A cukormázhoz: verjük fel a vajat és a krémsajtot, és keverjük hozzá a cukrot. Egy csészényit töltsünk nyomózsákba, a többit pedig színezzük pirosra és kenjük be vele a kihűlt tortát.
- A cukormázból nyomjunk egy széles fehér csíkot a torta közepére, ebben helyezzük el a kekszeket, majd a fondant-t, amit végül arannyal színezzünk meg.