A karácsonyi sütés idején a legjobb, ha olyan recepteket választunk, amiket nem csak megenni, elkészíteni is élvezet. Ilyen ez a karácsonyfatorta is, amit feldíszíteni legalább akkora öröm lesz, mint magát a fenyőfát.
Hozzávalók:
- 3 csésze liszt
- 1,5 tk. sütőpor
- só
- 1,5 csésze tej
- 2 ek. citromlé
- 1 ek. vaníliaaroma
- 3/4 csésze vaj
- 6 tojásfehérje
- vaníliás cukormáz
- 2 ek. kakaópor
- zöld ételfesték (40 csepp)
- díszcukorkák ízlés szerint: piros, barna, fehér, sárga M&M’s, karamellás popcorn, piros savanyú cukor, mazsola, csokidrazsé
Elkészítés:
- A sütőt 175 fokra melegítsük elő, és vajazzunk ki egy tepsit.
- A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban, egy másikban pedig a tejet, a vaníliát és a citromlevet. Verjük habosra a vajat, majd egyenként adjuk hozzá a tojásfehérjéket. Először a lisztes, majd a tejes keveréket adjuk hozzá, kis fokozaton. 40-50 percig süssük. Szeljük kétfelé, ha kihűlt, majd vágjuk karácsonyfa formájúra.
- A cukormáz 3/4-ét keverjük el a kakaóval, ezzel töltsük meg a tortát. A maradék cukormázhoz adjuk a zöld ételfestéket – ezzel borítsuk be egyenletesen, majd díszítsük fel a cukorkákkal.