Tojáslikőr mousse
Hozzávalók:
- 2 teáskanál zselatin
- 200 ml tejszín
- 8-10 evőkanál tojáslikőr
- 2 evőkanál cukor
- 1/8 teáskanál őrölt fahéj
- 1/8 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- A zselatint hideg vízben áztatjuk.
- A tejszínt felverjük, a tojásokat pedig habossá keverjük a cukorral.
- Ezután a tojásokat vízfürdőre tesszük és folyamatosan keverjük.
- Amikor besűrűsödik, kész.
- Amíg meleg, belekeverjük a kinyomkodott zselatint, majd hagyjuk hűlni.
- Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt, tojáslikőrt, fahéjat, szerecsendiót és vaníliakivonatot, majd a hűtőbe tesszük pár órára.
(Nyitó kép: iStock)