Idén újra megsütötték mézeskalácsból a Baranya megyei Geresdlak házait, közintézményeit, templomait, utcáit, lakóit – írja a bama.hu. Összesen 480 tojást, 13 kiló mézet, 50 kiló lisztet, 40 kiló cukrot, 5 kiló Ramát és 30 csomag fahéjat használtak fel a szervezők.
Annyira részletgazdag lett a mézeskalácsfalu, hogy még a polgármester is rákerült (a polgármesteri hivatalnál csípőre tett kézzel áll), a templomnál pedig Józsi atya és egy – esküvőre készülő – ifjú pár is helyet kapott.
A hatalmas asztalra felállított mézeskalácsfalu tavaszig látogatható.
Íme a geresdlakiak mézeskalácsreceptje:
- Melegítsünk fel 4 evőkanál mézet, adjunk hozzá 5 deka Ramát, hogy a vaj felolvadjon.
- Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval (76 deka liszt, 34 deka porcukor, 1 csipet só, 4 egész tojás, 2 púpos teáskanálnyi szódabikarbóna, 1 púpos teáskanálnyi mézes fűszerkeverék).
- Pihentessük a hűtőben egy éjszakára.
- Süssük meg 160 fokon.
Kiemelt kép: illusztráció, iStock