Forró csokoládé alaprecept (egy nagy kancsónyi / 24 személyre)
10 perc alatt kész, akár hónapokig is eláll.
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé (70 százalékos)
- 10 ek. jó minőségű kakaópor
- 5 ek. malátás italpor (pl. Horlicks Instant)
- 5 ek. kukoricaliszt
- 5 ek. porcukor
- 2 csipetnyi őrölt fahéj
Elkészítés:
- Reszeld finomra a csokit egy tálba.
- Add hozzá a többi alkotórészt és egy csipetnyi sót, majd keverd össze, és adagold ki befőttesüvegekbe.
- Minden adag forró csokoládéhoz szükséged lesz a keverékből 1 evőkanálnyira és 150 ml zsíros tejre. Önts a tejet a lábosba és hevítsd, majd keverd bele a csokikeveréket, és addig hagyd bugyogni, amíg sűrű nem lesz. Töltsd ki bögrékbe.