Mézeskalács

Mindenmentes, karácsonyi csokis-áfonyás tortácskák

Igazi kis karácsonyi csodák ezek a minitorták, amiket a vegánok és a gluténmentesen étkezők is élvezhetnek.

A karácsonyi asztalon kevés dolog mutat pompásabban, mint egy dekadens csokitorta. Most egy friss, áfonyával megbolondított mindenmentes változattal jelentkezünk.

Hozzávalók (6 tortácskához):

  • 110 g rizsliszt
  • 90 g quinoa liszt
  • 30 g kakaó
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • fél tk. sütőpor
  • egy csipet só
  • 80 ml juharszirup
  • 80 ml olívaolaj
  • 60 ml aquafaba (vegán tojásfehérje)
  • 2 tk. almaecet
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 120 ml rizstej
  • 100 g vegán étcsokoládé
  • 60 ml rizstej
  • 1 ek. juharszirup
  • szárított vagy friss vörösáfonya
  • 1 csésze vörösáfonyadzsem

Elkészítés:

  • A sütőt 175 fokra melegítsük elő, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  • Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat: a liszteket, a kakaót, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, egy másikban pedig a folyékonyakat: az olajat, a juharszirupot, a tejet, az almaecetet és a vaníliát. Adjuk hozzá az aquafabát is, majd a kettőt keverjük alaposan össze.
  • A tésztánkat öntsük a tepsibe, majd 20 percig süssük. Fogjunk egy 5 centis átmérőjű pogácsaszaggatót és szaggassunk ki 12 kört a tésztából. Kenjünk meg 6 darabot áfonyadzsemmel, majd illesszük össze a szendvicseket.
  • A vegán csokit olvasszuk fel gőz fölött és a rizstej, valamint a juharszirup hozzáadásával készítsünk belőle öntetet. Locsoljuk a tortákra, végül pedig díszítsük áfonyával.

nirvanacakery

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top