Mézeskalács

Last minute alternatív karácsonyfák és díszek

Nincs otthon karácsonyfa. Nem baj, máris mutatjuk, hogy készíthetsz egyet saját magad. Több ötletet is hoztunk.

Úgy döntöttél, hogy idén nem veszel fát, mert sajnálod a kivágott fenyőket, de mégis szeretnél valami karácsonyfaszerű ünnepi díszt a lakásba? Ezek a last minute ötletek jól fognak jönni. Biztosan megtalálod azt, amelyik a leginkább a kedvedre való, ráadásul a legtöbbhöz nem is kellenek különleges hozzávalók, csak olyanok, amik amúgy is megtalálhatók a háztartásban. És ami a legjobb, hogy nem tart tovább elkészíteni őket, mint amennyi időt egy karácsonyfa feldíszítése igényel. Jól hangzik? Máris mutatjuk őket!

A fából készült fa

Az alábbi karácsonyfákhoz nem kell más, csak néhány fadarab, amit fel lehet függeszteni. Aztán akaszthatsz rá díszeket, égőket, rakhatsz rá dísztárgyakat, de úgy is jól mutat, ha üresen hagyod. Jó hír, hogy leszedni is könnyű lesz, és nem kell bajlódni a tűlevelekkel.

Feldíszítheted és kivilágíthatod, ha szeretnéd:

Pinterest

undefined

De önmagában is látványos lehet:

Pinterest

undefined

A fakeretet sokféleképpen variálhatod:

Pinterest

undefined

Díszek fa nélkül

A díszek néha fa nélkül is kitűnően megállják a helyüket, sőt az is lehetséges, hogy a díszek alkossák magát a fát, vagy legalábbis a faformát.

Például a zöld karácsonyfafüggők jól mutatnak magukban:

Pinterest

undefined

De a falra vagy egy falra rögzített kartonlapra is tehetsz karácsonyfafüzért és díszeket.

Pinterest

undefined

És az is lehetséges, hogy az ajándékok alkotják a „karácsonyfát”, amíg ki nem bontjátok őket.

Pinterest

undefined

Falra készült karácsonyfák

A falra vagy egy falra akasztott táblára ezerféleképpen készíthetsz karácsonyfa alakzatot. például egy rajz vagy egy fénykép segítségével.

Pinterest

undefined

De akár néhány egyszerű  vonal is elég lehet az igazán hangulatos dekorációhoz.

Pinterest

undefined

Fényképek segítségével is elkészítheted a fali karácsonyfátokat, például a család legjobb pillanatairól készült fotókkal, de így azok a szeretteid is ott lehetnek, akiket nem láthatsz vendékül az otthonodban, mert a mennyországban vagy a Föld egy távoli országában vannak.

Pinterest

undefined

Néhány egyszerű minta is jó szolgálatot tehet, és a gyerekek is segíthetnek.

Pinterest

undefined

Könyvimádók karácsonyfája

Azoknak pedig, akik rajonganak a könyvekért, és ennek megfelelően rengeteg könyvük van otthon, kézenfekvő lehet, hogy miből készüljön az alternatív karácsonyfa.

Pinterest

undefined

Ha pedig mindez még nem lenne elég inspirációnak, nézd meg az alábbi videót, amiben még több hasonló ötletet találsz. Aztán, miután megszavaztátok a családdal, hogy melyik legyen, már indulhat is közös alkotás és díszítés. Meglátod, a rokonaitok a csodájára járnak majd a különleges karácsonyfátoknak, pont azért, mert nem igazi karácsonyfa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top