nlc.hu
Mézeskalács

Sacher drive-in nyílt Bécsben

Nagyot újítottak a Sacher tortával a koronavírus-járvány miatt

Azok a bécsiek, akik a pandémia okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most biztonságos körülmények között megtehetik.

Édességgel a korlátozásokat is könnyebb átvészelni és még az üzletnek is jót tesz. Ennek szellemében indult a legújabb bécsi ötlet, mely a Hotel Sacher új igazgatójától, Andreas Keese-től ered: csokoládé azonnal, elvitelre, a Sacher drive-inben.

Sacher torta

Az ellenállhatatlan Sacher torta (Fotó: iStock)

Keese egy biztonságos csokifogyasztási módszerrel kívánt kedveskedni a bécsieknek a vírus idején és egyúttal gondoskodni a szálloda jövőjéről. Ausztriában ugyanis hazánkhoz hasonlóan bezártak a vendéglátó egységek, ez pedig kihívás elé állítja a szállodákat, így a Hotel Sachert is.

Sacher drive in

Így fest a Sacher Drive-In Bécsben (Fotó: © Hotel Sacher)

Már a távolból is jól kivehető a két sacher-piros zászló, ami a szálloda előtti drive-int jelöli. Autóval, biciklivel, és persze gyalog is lehet érkezni, a szolgáltatás mindennap reggel 8 és este 7 között vehető igénybe.

Amint vendég érkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba helyezve rövidesen kihozza azt. A hagyományos, háromfajta méretben elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés érintésmentesen történik.

A híres Sacher-tortát 1832-ben alkotta meg Franz Sacher bécsi cukrász, fia pedig 1876-ban alapította meg a Sacher-szállodaláncot. A szállodákban azóta is az eredeti recept alapján készítik a tortát.

 Hangolódj az adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top