nlc.hu
Mézeskalács

Karácsonyi forrócsoki ajéndékba

DIY: Nagyon csokis, egyedi karácsonyi ajándék édesszájúaknak

Házi készítésű gasztroajándékot raknál a fa alá idén karácsonykor? Megvan a tökéletes ötlet!
Karácsonyi DIY ajándék

A kézzel készült gasztroajándéknál szerintünk nincs jobb választás karácsonykor. Nem elég, hogy sokkal jelentőségteljesebb és személyesebb tud lenni olyasvalami, amit te magad csináltál – hiszen nem csak kifizetted a boltban, hanem egyenesen minőségi időt és szeretetet tettél a megvalósításába –, de ha még ehető is, akkor biztos lehetsz benne, hogy hasznos dologgal lepted meg a szeretted. A kérdés már csak az, mit is csinálj pontosan.

Tara Panasiuk mindenféle DIY, azaz házi készítésű dekorokkal, ajándékokkal foglalkozik, és egy rakás szuper ötlete van. A @themagnoliamercantile nevű TikTok oldalán például már augusztus óta készül az ünnepekre, ott találtunk rá az alábbi gasztroajándékra, ami azonnal levett minket a lábunkról. Ez a forrócsoki szett nem elég, hogy fincsi és szép, de egyszerűen ELENGEDHETETLEN kelléke egy téli estének.

@themagnoliamercantile

Cutest Christmas gift DIY idea #christmasinspiration #christmasgift #christmas #christmastiktok

♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! – Dean Martin

Így fogj hozzá

Szükséged lesz egy apró üvegcsére és egy tasakra, ezeket fogod majd megtölteni a különböző hozzávalókkal. Előbbibe egy tölcsér segítségével – hogy még véletlenül se menjen mellé – öntsd bele a kakaóport. A celofánba pedig mehetne bele a különböző feltétek; ha Tara ötletét követed, akkor pillecukrot és a cukordrazsét. Nyugodtan ereszd el a fantáziád, a határ a csillagos ég – rakhatsz feltétnek csokidarabkákat vagy fahéjat, külön tasakba kekszet vagy rolettit, esetleg csomagolhatsz mellé candy cane cukrot. Vagy ha nagyon extrázni van kedved, egy mini Bailey’s-t.

Ha összeállítottad a feltétcsomagot, ne felejtsd el összekötni a tasak tetejét és bedugaszolni az üvegcsét. Ezután összeállíthatod a forrócsoki szettet: a különböző hozzávalókat egy szép nagy, karácsonyi szalaggal kötsd össze. És hogy teljes legyen a kép, szerezz be hozzá egy fa kiskanlat, amivel az ajándékozott kevergetheti a fincsi kakaóját.

A kis szett már így is teljes, de ha úgy érzed, tennél még hozzá valamit, akkor add egy cuki bögrében (amiből szürcsölheti a forrócsokit), esetleg egy jó könyv kísérőjeként (hiszen mikor máskor kortyolgatunk legszívesebben kakaót, ha nem olvasás közben?!).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top