Programok

10 dolog, amit tutira nem tudsz a karácsonyról

A karácsonyt minden évben megünnepeljünk, valószínűleg mégis egy csomó mindent nem tudunk róla, de semmi gond: idén kisegítünk 10 szórakoztató ünnepi fun facttel!

1. Szupergyors Mikulás

Amerikai tudósok kiszámították, hogy a Mikulásnak 822 otthonban kéne leraknia az ajándékait másodpercenként, ha tényleg egyetlen éjszaka alatt megajándékozna mindenkit karácsonyeste. Ami elég gyors tempót kíván: másodpercenként 1000 km-t kéne megtennie,

2. Háromkirályok?

Bár mi úgy tudjuk, Jézus születésénél három bölcs volt jelen, a Biblia azonban nem említi szám szerint a napkeleti bölcseket.

3. Zokni, cipő

A karácsonykor a kandallón hagyott zokni vagy cipő holland hagyomány, és eredetileg Szent Miklós szamarainak tették ki, a szent pedig apró ajándékokkal kedveskedett cserébe.

10 dolog, amit tutira nem tudsz a karácsonyról 

4. Angyali ének

A Bibliában sehol sem említenek éneklő angyalokat a karácsony kapcsán.

5. Ünnepi rengeteg

Közel 60 millió karácsonyfának szánt fenyőfa nő évente Európában! És a legtöbb két hét után az utcán végzi – épp ezért jobban járunk, ha cserepes fát veszünk, néhány évig használjuk, aztán kiültetjük valahova.

6. Jászolban?

Valószínűbb, hogy Jézus nem jászolban, hanem egy barlangban született – egyes feltételezések szerint.

7. A legnagyobb hóember

A legnagyobb hóembert 1999-ben építették Maine állam lakosai, és majdnem 35 méter magas volt!

8. Görög karácsony

A görögök 12 napon át ünneplik a karácsonyt, december 25-től január 6-ig. Ebben a 12 napban benne van a karácsony, az újév és a vízkereszt is. 

10 dolog, amit tutira nem tudsz a karácsonyról

9. Egy falat fenyő

A karácsonyfát tulajdonképpen akár meg is ehetnénk: a tűlevelek állítólag kimondottan jó C-vitamin-forrásnak számítanak.

10. Oslo köszöni

1947 óta Oslo minden évben küld egy karácsonyfát Londonba, hogy így köszönjék meg a második világháború idején nyújtott brit segítséget.

Mirror

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top