Tuti Tippek

Karácsonyi stílushoroszkóp – így dekoráljunk

Milyen a Kosok fája, és a Szűzek bírják-e a csillogást? Vízöntő párodat kiborítod a karácsonyi szöszmötöléssel? Íme, nagy karácsonyi dekorhoroszkópunk.

KOS:

A Kosok mindenben imádják az intenzívet. Színek tekintetében az égőpiros, a vérvörös és méregzöld jöhet szóba. Mivel a Kos tüzes jegy, minél több mécses, gyertya, karácsonyi izzó van, annál jobb. Az egész lakásnak fényárban kell úsznia ahhoz, hogy a Kosok feldobódjanak. Még az ajándék csomagolásán is lehet kicsi piros izzósor. Az ünnepi asztalon elengedhetetlen a gyertya. De ez nem dísz. Vagyis muszáj meggyújtani. Máskülönben mű az egész.

Karácsonyi stílushoroszkóp – így dekoráljunkBIKA:

A Bikák ízlés terén utolérhetetlenek. Jobb, ha rájuk bízzuk a díszítést. Valószínűleg korallszínt, terrakottát, csokibarnát és halványzöldet fognak használni. Anyagok közül kedvelik a szatént, a brokátot és a rezet. Ebből lehet hatalmas masnikat készíteni ajtódísznek, a karácsonyfára szaloncukor helyett és az ünnepi terítékhez. Érdemes szárított termésekkel kombinálni: toboz, csipkebogyó, moha, narancskarika, fahéj, stb.

IKREK:

Az Ikrek szülöttek stílusa évről évre változik. A fiatalosság és a könnyedség a lényeg. Színek közül a kedvencei: élénksárga, égszínkék, világosszürke, fehér. Anyagok közül: papír, pergamen, viasz, vászon. Izgalmas kombinálni különböző vastagságú papírokat. Vigyázni kell, hogy biztonságos legyen. Ne kerüljön a gyertyaláng közelébe! A fiatalosság megjelenhet kockás, csíkos mintában. Lényeg, hogy a tavalyitól eltérjen!

RÁK:

Tipikusan romantikusak, család- és otthonszeretők a Rák szülöttek. Számukra a karácsony egy remek alkalom, hogy együtt legyen az egész család. A meleg, puha fészek hangulatát finom érzékkel teremtik meg. Kellemes színeket használnak: ezüst, tojáshéj, ibolyakék, rózsaszín, víz. Az anyagok is „cizelláltak”: gyöngy, kerámia, csipke. Mivel tisztelik a családi hagyományokat, előkerülhetnek régi díszek.

OROSZLÁN:

Szó sem lehet visszafogottságról, ha egy Oroszlán díszít Karácsonykor. Természetesen nem harsányságról, hanem csillogásról van szó. Ezért olyan színek jöhetnek szóba, mint az arany, aranysárga, narancsszín, aranybarna. Ezek gyertyaként csodás, exkluzív hangulatot teremtenek. Amihez az ólomkristály és a bársony passzol. Méretek terén sem szabad kicsinyesnek lenni. Bátran lehet minden nagyvonalú, ahogy maga az Oroszlán.

SZŰZ:

Mivel a Szűz szülöttek beosztóak, ki nem állhatják a pazarlást. Karácsonykor szívesen előveszik az előző évek díszeit. Kedvelik a visszafogott színeket: sárgászöld, világosbarna, homokszín, bézs. Anyagok és minták tekintetében hagyománytisztelők: fémek, pepita. Érdekes kipróbálni, hogy milyen sokféle figurát lehet hajtogatni rézdrótból, és milyen gyertyatartóba különböző színű homokot szórni. Rendkívül elegáns a visszafogott stílus.

MÉRLEG:

A Mérlegek a klasszikus, harmonikus stílus hívei. Szépérzékük mindig a béke és az egyensúly megteremtését mutatja. Ezért színek közül kedvenceik: világoskék, kékeszöld, füstszürke. Anyagok közül: fémek, gyöngyök, szatén. Hihetetlen gyönyörű egy szalagra felfűzött különböző méretű, de egyforma színű, például füstszürke gyöngysor. Ezzel mindent körbe lehet tekerni: a karácsonyfát, az adventi koszorút, az ünnepi asztalt.

Karácsonyi stílushoroszkóp – így dekoráljunkSKORPIÓ:

Kissé szokatlan dolgokat képesek használni a Skorpiók. Nem sokat törődnek a mértékletességgel. Mindenben az intenzív, szenvedélyes stílust értékelik. Emiatt színeik: vérvörös, méregzöld, fekete-fehér, lila, kék. Ez utóbbi remek, szélsőséges árnyalatok kombinációja: halványkék és erős lila vagy sötétkék és halványlila. Szokatlan anyagokból, mint: bőr, kender. A minták variálása is izgalmas: csíkos és kockás együtt.

NYILAS:

Karácsonykor a Nyilasok elemükben vannak, mert ez nem egy szerény stílusú ünnep. Mindenki hajlamos túlzásokba esni. A Nyilasok kedvenc színei: bíborvörös, királykék, mély sárga. Óvatosan kell kombinálni ezeket, hogy ízléses legyen. Inkább ki kell választaniuk egy alapszínt. Ez visszatérhet az ünnepi asztalon a szalvétában, az adventi koszorún és a karácsonyfán. A tüzes Nyilasok imádják a gyertyákat és a mécseseket is.

BAK:

A Bak szülöttek nem kedvelik a feltűnést. Nem érdekli őket a külsőség. Többre értékelik a belső értékeket. Így számukra a karácsony a szimbólumok ünnepe. Színek közül szeretik a feketét, a szürkét, az antracitot és az ólomszínt. Anyagok közül is az egyszerűség hívei. Egy durva vászondarabból is lehet masnit csinálni. Izgalmas dolgokat készíthetnek spárgából, bőrből és fagolyókból. És természetesen termésekből.

Karácsonyi stílushoroszkóp – így dekoráljunkVÍZÖNTŐ:

A Vízöntők a legkreatívabbak. Olyasmiből is képesek díszeket készíteni, ami nem célszerű, sőt szokatlan. Színeik a vakuszín, fémes színek: jégkék, acélszürke, világos kékeszöld. Ők nem ítélik el a műanyagot és a nejlont. Divatot teremthetnek a hulladékhasznosítással: petpalack adventi koszorú, nejlonzacskó-masnik. Ha kevésbé merészek, akkor mindent fessenek pettyesre! Használhatnak egy színt, vagy többet is. Ez lehet vidám vagy elegáns.

HALAK:

A Halak stílusa meghatározhatatlan, mert a fantáziájuk határtalan. Minden jól áll nekik, és minden tetszik nekik. De színek közül leginkább a vízzöld, tengerkék, rózsaszín, világoslila. Az angyaloknak mindenképpen meg kell jelenniük. Készíthetnek, vagy vehetnek angyalkákat tüllből, üvegből vagy bármilyen anyagból. Ezeket rátűzhetik az adventi koszorúra. Csak arra vigyázzanak, hogy ne legyenek túl közel a gyertya lángjához!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top