Tuti Tippek

11 szakácskönyv karácsonyra

Hagyományos vagy újszerű? Klasszikus vagy különleges? Édes vagy sós? Húsimádó vagy vegetáriánus? Íme, 11 új szakácskönyv az ünnepekre – egész biztos, hogy mindenki talál közöttük kedvére valót!

Így főz Bernáth József: Stílusosan, lezseren (Kossuth Kiadó)

A Konyhafőnök című műsor szigorú séfje első szakácskönyvében 35, számára kedves recepttel mutatja meg nekünk, hogy is kell három különböző fogást úgy az asztalra varázsolni, hogy passzoljon a hazai ízléshez, ugyanakkor a lehető leghatékonyabban használjuk fel az alapanyagokat és a konyhában töltött időt. A kötetben gyönyörű fázisfotók is vannak, amelyek segítenek minket a kivitelezésben, hogy igazán sikeresek lehessünk a konyhában.

11 szakácskönyv karácsonyra

Süti vagy nem süti (Central Médiacsoport Kiadó)

Egy igazi csapatmunka eredményeként megjelent a Cafeblog első szakácskönyve, a Süti vagy nem süti. A Cafeblog 15 gasztrobloggerét 62 gyors és különleges édességet gyűjtött össze ebben a könyvben, sütiket és sütés nélküli finomságokat, melyek jól használhatók rohanós hétköznapokon, de akár piros betűs ünnepeken is. A könyvben megtalálhatjuk többek között a bögrés receptek mesterének, a Rupáner-konyha blog szerzőjének receptjeit, a ma már SütisMóniként is ismert Maimoni isteni süteményeit, és az Oreo- és sajttorta-rajongó Sütit akarok! bloggerének finomságait is sok más blogger receptjei mellett.

Borbás Marcsi: A sűrűje 2. (Stratcomm Kiadó)

Borbás Marcsi nagy sikerű szakácskönyvének második részében újabb száz olyan receptet ad a kezünkbe, amelyek a magyar konyha alapjait képezik. Ezeket az ételeket évszázadok óta készítik az édesanyák, nagymamák, rengeteg szeretetet és odafigyelést hordoznak magukban, nem csoda hát, hogy már csak a fogások illata is az otthon illatát juttatja eszünkbe. Praktikus, könnyen használható szakácskönyv, amely segít az alapok elsajátításában, de a gyakorlottak is új ihletet meríthetnek belőle!

Légrádi Ildikó: Szerelemkonyha (Athenaeum Kiadó)

Légrádi Ildikó könyve az afrodiziákumokon alapuló, különleges és változatos ételreceptek mellett párkapcsolati tanácsokat is rejt, a gasztronómiai kultúrát összekapcsolva a pszichológiával. A kötet újdonsült pároknak, de régi házasoknak is ihletet adhat egy kis közös főzőcskézéshez, ami aztán beszélgetésbe, jó hangulatba, és ki tudja még, mibe torkollik. A szerző szerint a párkapcsolatunk építése életünk végéig tartó, szép és izgalmas feladat, melynek egyik központi helyszíne kell hogy legyen a konyha.

Déri Szilvia: Házisáfrány szakácskönyv – Főzni szexi (Corvina Kiadó)

Szakácskönyv dolgozó, rohanó, fiatal nőknek, akik egyébként a pizzarendelés bajnokai, és akik nem hisznek abban, hogy össze tudnának ütni néhány gyors, egészséges és ízletes fogást. Pedig a főzés nem kell hogy stresszel járjon, és nincs szükség arra, hogy az egész napot a konyhában töltsük. Déri Szilvia könnyen elkészíthető fogásai ideálisak ahhoz, hogy egy fiatal nő megszeresse a főzést, és egyre bátrabban fogjon hozzá a konyhai ténykedéshez.

11 szakácskönyv karácsonyra

Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok (Gabo Könyvkiadó)

A főzés és a szakácskönyv írás tudományának egyik legizgalmasabb új tehetsége Yotam, aki könyvében 120 eredeti, zöldséges ételreceptet ad nekünk. A szerző maga is vegetáriánus, és a főzést hihetetlen kreativitással, fantáziával közelíti meg. Egészen elképesztő, mi mindent lehet alkotni a konyhában padlizsánból, gabonákból, hüvelyesekből, paradicsomból, gyümölcsökből, és megannyi egészséges finomságból, ami a kertekben megterem. Yotam szakácskönyvében elmélyedni igazi kaland a mindenre elszánt vegáknak.

A Street Kitchen bemutatja: Fördős Zé a konyhában (Lunchbox Kiadó)

A Konyhafőnök másik népszerű zsűritagja, Fördős Zé a gyorsan, egyszerűen elkészíthető, ámde ízletes ételek nagy rajongója. Ebben a szellemben írta meg a szakácskönyvét is: szeret mindössze néhány alapanyag segítségével elkápráztatni másokat. Ez a kötet azoknak való, akik szeretnek csak úgy spontán, gyorsan alkotni valami nagyon finomat a tűzhely mellett, emellett izgalmas, érdekes, változatos, színes és ízletes ételeket és italokat kínál.

Nagy Réka: Ökoanyu a konyhában (Central Médiacsoport Kiadó)

Elképesztő, mi mennyiségű szemetet hurcolunk haza csomagolóanyag formájában, és sok-sok olyan tárgyat veszünk meg, amit sosem fogunk használni a konyhában. Ökoanyu ezúttal is fontos problémára világít rá, és rengeteg praktikus tippet kapunk tőle az alapkonyhánk felszerelésére, a kamra és a hűtőszekrény ideális kialakítására, a biztonságos élelmiszerek beszerzésére, figyelembe véve a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokat is. Emellett sok-sok ínycsiklandó és egészséges receptet is kapunk tőle, úgyhogy a könyvet lapozgatva nincs hiányérzetünk.

11 szakácskönyv karácsonyra

Mima Sinclair: Mézeskalács csodaország (Central Médiacsoport Kiadó)

A legkülönbözőbb sütési tapasztalattal rendelkező háziasszonyok egyaránt élvezettel forgathatják a Mézeskalács csodaország lapjait, hiszen a szerző sok-sok klasszikus és új receptet is felvonultat benne. A mézesekből lehet iskolás tízórai, vendégeknek felszolgált nassolnivaló, ajándéksüti, vagy ünnepi, pazar édesség is, az elkészítés módjától függően. Csak követni kell a tippeket, ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Igazi, karácsony illatú szakácskönyv!

Fűszeres Eszter: Leves minden napra (Libri Kiadó)

Levest enni nap mint nap nagyon egészséges, pláne, ha belefőzzük a szívünket-lelkünket. Erre remek lehetőséget ad Fűszeres Eszter új szakácskönyve, aki negyven kedvenc levesét válogatta össze, évszakok szerinti elosztásban. Egy gazdag, jó leves tökéletes ebéd, és kiadós vacsora is lehet egy fárasztó nap után. A szerző gasztronómiai újságíró, a Fűszer és lélek blog, valamint a megegyező című szakácskönyv szerzője is. Receptjeit és családi történetekkel, hagyományokkal fűszerezett írásait több ezren olvassák napról napra.

Jamie Oliver: Otthonos ízek (Park könyvkiadó)

Nem véletlenül kapta Jamie Oliver új könyve az Otthonos ízek címet! A receptek többsége most munkásabb és időigényesebb, mint amit a meztelen szakácstól megszokhattunk, de begubódzós téli napokra, családi, ünnepi összejövetelekre való menüket kínál. A kötet a főzés élvezetéről, és a különlegességekről szól, igazi ínyenceknek, ráadásul benne rejlik az igazi, kiadós házi koszt alfája és ómegája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top