Tuti Tippek

10 könyv, aminek minden férfi örül majd a fa alatt karácsonykor

Közeledik az év egyik legszebb ünnepe, hamarosan itt a karácsony. Ha neked is problémát okoz, hogy mit adj a kedvesednek, férjednek, apukádnak, vagy más férfi rokonnak karácsonyra, akkor most segítünk. Persze nőknek is ajánljuk.

Lépjünk túl a borotválkozási kiegészítők, sapka–sál–alkohol háromszögön, ha ajándékozunk. Könyvet adni mindig öröm, jó könyvet pedig még annál is jobb érzés. Most összegyűjtöttünk 10, férfiaknak való olvasmányt, biztos, hogy örülni fognak az urak, ha ezek közül valamelyiket a fa alatt találják.

10 könyv, aminek minden férfi örül majd a fa alatt karácsonykor

Jens Lapidus: Eltörölve

A skandináv krimik már egy ideje elindultak hódító útjukra. Jellemzőik, hogy mindig egy kegyetlen gyilkosság áll a központban, és egy nyomozó, aki minden zord körülmény ellenére nagyon igyekszik, hogy megoldja a bűntényt, ami mindig nagyon összetett. Jens Lapidus íróról azt tartják, hogy megteremtette a Stockholm noir hangulatát a könyveiben. Lapidus új regényében, ismét megmutatja, hogy a börtönök és a rendőrség világa mennyire nem csak fekete és fehér.

John “Lofty” Wiseman: SAS – Túlélési kézikönyv bővített kiadás

A túrázás szerelmeseinek szuper ajándékötlet a híres SAS Túlélési kézikönyv, amiben az egykori légierőtiszt mindent megmutat, ami ahhoz szükséges, hogy eltöltsünk egy éjszakát a vadonban. John Wiseman könyve képekkel és színes leírásokkal mutatja be, hogy mire kell ügyelnünk a természetben, legyen az szárazföldi, esetleg vízi helyszín vagy város. Az önvédelemtől a tűzhelyrakásig minden hasznos információ megtalálhat a könyvben.

Michael D’Antonio: Trump – Soha nem elég

Amerika 45. elnökének megválasztása az egész világot izgalomban tartotta. Donald Trumpról sok mindent megtudtunk már, de még mindig rengeteg a kérdés a férfiról, aki a New York-i ingatlanpiacon lett először milliomos, majd milliárdos. A Pulitzer-díjjal kitüntetett neves amerikai újságíró, Michael D’Antonio annak járt utána új könyvében, hogy milyen ember az Egyesült Államok új elnöke, és mi a sikerének titka.

10 könyv, aminek minden férfi örül majd a fa alatt karácsonykor

Kondor Vilmos: Szélhámos Budapest

A Budapest Noir könyvek szerzője új történettel örvendezteti meg a Bűnös Budapest sorozat  rajongóit. Az Est lapok újságírójának első ügyét ismerhetjük meg a Szélhámos Budapest regényben, amiben újra feltűnnek az 1900-as évek szereplői. A történetben újra alámerülhetünk a korrupt rendőrök, besúgók, dizőzök, mindenre elszánt pincérek és utcalányok bűnös világába, miközben Gordon Zsigmond elszántan küzd, hogy felgöngyölítse a Tabánban meggyilkolt színésznő ügyét.

David J. Evans, William Burnett: Tervezd meg az életed

A dizájn és a minket körülvevő dolgok hatással vannak az életünkre. A dizájnerek azon fáradoznak, hogy olyan eszközöket, bútorokat, használati tárgyakat és műszaki termékeket készítsenek, amiket könnyedén használhatunk az életünk bármely pillanatában. A Stanford Egyetem professzorai, akik maguk is formatervezők, segítenek abban, hogy ezt a szemléletet a saját életünkre is kivetítsük, így téve rendezettebbé és összeszedettebbé. A könyvben számos praktikus tanács olvasható, megtanulható belőle, hogyan gondolkozzunk praktikusan és kreatívan.

Szily László: Kitolás – Túlélőkalauz kezdő apáknak

A kultikus könyv új kiadásában most két különálló kötet egybedolgozva segíti a kezdő apukákat abban, hogy hogyan boldoguljanak új szerepükben, a terhesség kiderülésétől a pár éves gyerekkel való játékig bezárólag. A népszerű újságíró olyan életszerű helyzetekben mutatja be a várandós nőket és a kisbabákat, amiket minden férfi megért, és együtt is érez a mesélővel.

10 könyv, aminek minden férfi örül majd a fa alatt karácsonykor

Nichola Fletcher: Húsimádók könyve

Mi a tökéletes BBQ titka? Mitől lesz finom a báránysült? Ha egy igazi gourmet a megajándékozott, akkor ez a könyv tökéletes meglepetés lesz. A 300 receptet tartalmazó szakácskönyvben és útmutatóban a szárnyasok, a sertés- és marhaételek, vadhúsok is terítékre kerülnek a pácolás, az előkészítés és az elkészítés mellett.

Wisinger István: A Nobel-díjas kém

Magyarország első és eddig egyetlen Nobel-díjasáról Szentgyörgyi Albertől írt különleges életrajzot Wisinger István újságíró-riporter. A könyvben megismerhetjük a C-vitamin felfedezőjének ellentmondásos személyiségét, magánéleti válságait is.

Paolo Bacigalupi: A ​vízvadász

A posztapokaliptikus történetek mindig népszerűek, mert olyan világot tárnak elénk, amit nem is nehéz elképzelni. Paolo Bacigalupi történetében Amerikában járunk, ahol akkora aszály és szárazság van, hogy a víz értékesebb lett, mint az arany. Ebben a világban próbál meg előrejutni a nyomozóként és kémként élő Angel Velasquez, akinek össze kell dolgoznia egy újságírónővel, miközben a világ egyre halad a teljes megsemmisülés felé.

Rónai Egon: Húzós 4.

A Rónai Egon nagy sikerű műsorának legérdekesebb beszélgetéseiből szerkesztett kötetnek idén már a negyedik része jelenik meg. Rónai műsorának, a Húzósnak a vendégei a magyar kulturális, gazdasági és politikai élet legjavából kerültek ki. A kötetben 30 híres ember beszélgetésének kivonatát olvashatjuk.

Még több könyvajánló az NLCafén:

Itt megrendelheted a legújabb Harry Potter könyvet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top