Tuti Tippek

Hogyan tartsuk életben az élő karácsonyfát?

Ha tudatos vásárlóként élő fenyőt választunk karácsonyra, akkor azt öntözni is kell majd, hogy jól érezze magát nálunk. A Hobbikert összeszedte a gondozáshoz a legfontosabb tudnivalókat, és Bálint gazda egy extra tippel is szolgál a következő szezonra.

A karácsonyfa ápolása 5 pontban

1. A nedvesség biztosítása a legfontosabb tényező az élő karácsonyfa ápolásakor.
2. Radiátortól és tűzhelytől kellő távolságban helyezzük el fánkat.
3. Vízzel csak akkor spricceljük, ha nem használunk elektromos égőket.
4. Előnyösebbek a kisebb fényerejű izzók, mivel az izzók által okozott magasabb hőmérséklet megszakíthatja a fenyő téli nyugalmi időszakát. Ez a kiültetett fa részleges vagy teljes elpusztulásához vezethet.
5. Tegyük a fát egy akkora edénybe, hogy kényelmesen öntözni tudjuk a gyökérzetét és – amennyiben szükséges – spricceljük az ágait is.

Bálint gazda javaslata: földlabdás helyett kerti karácsonyfa

Aki karácsony alkalmából megkönyörülne egy fenyőfán, az a kertben levő, tűlevelű, örökzöld fák közül is választhat egy alkalmasat és azt feldíszítheti karácsonyfának. A kivilágított, kerti karácsonyfáknak pedig nemcsak a kert gazdája, hanem a járókelők is örülni fognak. És remélem, hogy nem lesz olyan kertészkedő társunk, aki azért kénytelen szomorkodni, mert a szép fenyőfáját az éj sötétjében, gonosz kezek megcsonkították, hogy a másik utcában egy ünnepre készülő embertársuknak kínálják megvételre!

Mi lesz a fával később? Milyen helyet keressünk neki a kertben, hogyan szoktassuk a kinti időjáráshoz? Tovább a Hobbikert.hu-ra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top