nlc.hu
Tuti Tippek
Hogyan tartsuk életben az élő karácsonyfát?

Hogyan tartsuk életben az élő karácsonyfát?

Ha tudatos vásárlóként élő fenyőt választunk karácsonyra, akkor azt öntözni is kell majd, hogy jól érezze magát nálunk. A Hobbikert összeszedte a gondozáshoz a legfontosabb tudnivalókat, és Bálint gazda egy extra tippel is szolgál a következő szezonra.

A karácsonyfa ápolása 5 pontban

1. A nedvesség biztosítása a legfontosabb tényező az élő karácsonyfa ápolásakor.
2. Radiátortól és tűzhelytől kellő távolságban helyezzük el fánkat.
3. Vízzel csak akkor spricceljük, ha nem használunk elektromos égőket.
4. Előnyösebbek a kisebb fényerejű izzók, mivel az izzók által okozott magasabb hőmérséklet megszakíthatja a fenyő téli nyugalmi időszakát. Ez a kiültetett fa részleges vagy teljes elpusztulásához vezethet.
5. Tegyük a fát egy akkora edénybe, hogy kényelmesen öntözni tudjuk a gyökérzetét és – amennyiben szükséges – spricceljük az ágait is.

Bálint gazda javaslata: földlabdás helyett kerti karácsonyfa

Aki karácsony alkalmából megkönyörülne egy fenyőfán, az a kertben levő, tűlevelű, örökzöld fák közül is választhat egy alkalmasat és azt feldíszítheti karácsonyfának. A kivilágított, kerti karácsonyfáknak pedig nemcsak a kert gazdája, hanem a járókelők is örülni fognak. És remélem, hogy nem lesz olyan kertészkedő társunk, aki azért kénytelen szomorkodni, mert a szép fenyőfáját az éj sötétjében, gonosz kezek megcsonkították, hogy a másik utcában egy ünnepre készülő embertársuknak kínálják megvételre!

Mi lesz a fával később? Milyen helyet keressünk neki a kertben, hogyan szoktassuk a kinti időjáráshoz? Tovább a Hobbikert.hu-ra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top