Tuti Tippek

10 felemelő karácsonyi idézet

Neked van kedvenc karácsonyi idézeted? Ha igen, oszd meg velünk kommentben! Ha még nincs, akkor olvasd el ezeket a gyönyörű idézeteket, és találj egyet!

Felemelő, elgondolkoztató és megszívlelendő karácsonyi idézeteket gyűjtöttünk össze többek között Márai Sándor, Müller Péter, Charles Dickens és Jane Austen tollából. Ha ezeket elolvasod biztosan ünnepi hangulatba kerülsz! Ha van kedvenc karácsonyi idézeted, egészítsd ki a listánkat, írd meg nekünk kommentben!

1. “Egy ajándék éppen annyit ér, amennyi szeretettel kiválasztották.”

Thyde Monnier

2.Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

Márai Sándor

szeretet

szeretet, fotó: iStock

 3. “Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.”

Noreen Braman

4. “A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz, és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni, és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk.”

Vida Ágnes

5. “Nem időpont vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni – ez a karácsony igazi szelleme.”

Calvin Coolidge

Arany gyertyatartók és asztali díszek.

Egy aranyos csendélet bármelyik asztalon jól mutatna.

 6.

“Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.”

Juhász Gyula

 7.Soha ne aggódj a karácsonyfád mérete miatt! A gyermekeid szemében legalább 10 méteresnek tűnnek.”

Larry Wilde

 8. “Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel.”

Müller Péter

 9.Jó néha gyereknek lenni, és mikor lenne jobb, mint karácsonykor, hiszen gyermek volt az ünnep fenséges alapítója is.”

Charles Dickens

10. “Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Jane Austen

Még több karácsonyi idézet az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top