Tuti Tippek

Pórul járhatnak a bécsi adventi vásárra tartó magyar buszok

Advent ideje alatt ismét korlátozza Bécs a buszok behajtását, ami megnehezítheti a későn ébredő magyar buszos cégek és utasaik helyzetét. Az engedéllyel nem rendelkező buszok csak az Ernst-Happel Stadionnál parkolhatnak, ahonnan nem ötperces séta a Mariahilfer strasse.

Az advent az egyik legforgalmasabb időszak Bécsben, azon belül pedig a szombati napok, amikor a karácsonyi vásárra látogató turistákat szállító buszok százai miatt hatalmas dugók alakulnak ki. Pár éve már korlátozza Bécs ezeken a szombati napokon a buszok behajtását a belvárosba, így véve elejét az egész várost megbénító dugóknak.

A behajtáshoz szükséges, korlátozott darabszámú engedélyt online lehet megvásárolni, a vártnak megfelelően pillanatok alatt elkapkodják a busztársaságok. Az orf.at szerint már csak advent harmadik vasárnapjára van néhány szabad behajtási engedély.

MTI Fotó: Bugány János

Aki olyan busztársasággal látogat Bécsbe az elkövetkező szombatokon, amelyik lecsúszott a behajtási engedélyről, az kénytelen lesz majd az Ernst Happel Stadiontól tömegközlekedéssel vagy taxival tovább utazni a belváros felé, ott ugyanis ingyenes a buszok parkolása – írja az Autószektor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top