Tuti Tippek

Itt az ideje a karácsonyi nagytakarításnak!

Ha szeretnéd elkerülni vagy legalább minimalizálni a karácsonyi stresszt, kezdj el már most kitakarítani!

A közelgő karácsony sajnos nem csak a békéről és szeretetről szól, mint tudjuk. Sok izgalom, stressz és rohangálás előzi meg a nyugodt pihenést és a jó ízű falatozást, ezért érdemes időben elkezdeni a készülődést. Például már most túllehetsz a nagytakarításon, így nem 24-én kell a tűzhely és a porszívó között rohangálnod.

Szőnyegek kitisztítása

Sokan szeretjük elkummantani a szőnyegek takarítását, pedig egy idő után elkerülhetetlen. Beléjük ragad a por és a mocsok, és a végén már csak ipari szőnyegtisztítóval tudsz eredményes hatást elérni. Ha még nem ilyen vészes a helyzet, porszívózd át őket, miután kiporoltad az összeset, és egy szappanos súrolókefével finoman tisztítsd át, őket vagy mosd ki gépben, amelyiket lehet.

Tisztíts le minden felületet!

A konyhapultot rendszeresen igénybe veszed, főleg karácsonykor, amikor ott készíted az összes fogást, ezért kifogástalannak kell lennie már előtte. Persze ne feledkezz meg a bútorokról, asztalokról és a könyvespolcokról sem. Mikor törölted át ezeket utoljára? Na, ugye.

A sütő kitisztítása

Nagyüzemi munka fog benne folyni valószínűleg karácsonykor, ezért érdemes kicsit rendbe tenni, főleg, ha nem nagyon használod amúgy. Ha a múlt évről maradt sültmaradékok és zsírok vannak még benne, gyorsan menj át rajta zsíroldóval, illetve minden mozdíthatót vegyél ki belőle, és mosd át alaposan.

Az ünnepi evőeszközök megtisztítása

Egész évben arra vársz, hogy elővedd a gyönyörű ezüst evőeszközkészletet? Végre megteheted, de ne felejtsd el megtisztítani előtte, illetve ha kell, fényesre polírozni őket.

A karácsonyi díszek rendbetétele

Vedd elő még idejében a díszeket, hogy lásd, nem tört-e el valamelyik, kell-e pótolni bármelyiket, van-e elég belőlük. Ha megvan mind, akkor már csak az áttörlésük következik, hiszen nem mutat jól a friss, gyönyörű karácsonyfán egy portól ragadó dísz. Pláne több…

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top