Szabadidő

Így dekoráld ki karácsonyra az egész lakást kevés pénzből

Az egész lakást karácsonyivá teheted, ha jelképesen az összes szobát feldíszíted. Nem kell sok ezerért LED-égős csillagokat aggatni mindenhova, lehet ezt úgy is csinálni, hogy ne rokkanjon bele a büdzséd.

Bejárati ajtó és előszoba

Nem arról van szó, hogy tengernyi égősorral futtasd körbe az egész házat. Saját kezűleg is át tudod karácsonyivá varázsolni a legegyszerűbb lábtörlőt is és persze az ajtóra egy szép koszorút vagy egy manót semmiből sem áll kiakasztani. A koszorú azonban nemcsak az ajtóra, hanem a falra is nyugodt szívvel tehető az előszobában, ennyi pont elég is ahhoz, hogy ünnepi hangulat fogadjon, ahogy belépsz a lakásba.

Nappali

A leglátványosabb és legegyszerűbb módja a hangulat megteremtésének, ha a párnákat áthúzod karácsonyi huzattal. Nem muszáj drágán megvenni a boltban, te magad is alkothatsz a párnahuzatra karácsonyi üzenetet textilfilcekkel vagy flitterekkel. A karácsonyi zoknik hagyományát is nyugodtan elleshetjük az angoloktól, amerikaiaktól, mert egyszerű és látványos dekoráció, ami megalapozza a szoba hangulatát, amint kiakasztjuk jól látható helyre. Összevarrni maradék anyagokból nem nagy feladat, aki a pelenkaöltést ismeri, annak nem jelent kihívást.

A puritánabb dekor kedvelői pedig foghatnak egy tekercs natúr csomagolópapírt, amire szépen felírják, hogy boldog a karácsony, és máris mehet a falra. Vagy bevethetjük a régi jó pompomos dekorációt, megvariálva pár karácsonyi gömbbel.

Fotó: Cricket

Fürdőszoba

Nyilván nem kell a fürdőben túzlásokba esni, de jól esik a léleknek, ha feldíszítjük kicsit ezt a helyiséget is. Lehet karácsonyi illatú szappanokkal feldobni a hangulatot, vagy egyszerű papírdíszeket készíteni, amihez aztán tényleg nem kell más, csak egy filc, papír és némi fonal, amivel felakaszthatjuk a kedves szövegeket.

Konyha

A minikoszorúkból lehet, hogy sok lenne, ha a képen látható módon minden szekrényre lógatnánk, de azért egy-kettőt simán el tudnék képzelni a saját konyhámban. Épp csak jelzésértékűen. Az ablak környéke is adja magát, hogy égősorral vagy fenyőággal feldíszítsük, feltéve persze, hogy nem pont ott van a tűzhely, mert akkor inkább ne gyújtsuk fel az egész lakást a karácsony szellemében.

Ha pedig nyitott polcok is a rendelkezésünkre állnak a konyhában, ott lehet minidekorációkkal, füzérekkel feldobni a helyiséget.

Hálószoba

Egy mini karácsonyfa az éjjeliszekrényen vagy egy égősor épp megteszi, bár a fényekkel azért óvatosan, nehogy megzavarják az alvásritmusodat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top