Tuti Tippek

Fel akarják jelenteni a karácsonyi díszkivilágítása miatt

Kiakadt a szomszédja a teraszon lévő három fényfüggönytől, a kivilágított fáktól és a projektorral a házfalra vetített fehér hópelyhektől.

Fel akarják jelenteni a sok karácsonyi izzó miatt – erre panaszkodott egy Pest megyei nő. A szomszédját ugyanis zavarja az ő kivilágított háza, és ezért az önkormányzathoz akar fordulni – számolt be a Tények.

A Tények által megkérdezett ügyvéd azt mondja, ilyen esetben a jegyző mint birtokvédelmi hatóság jár el. „Amennyiben még kétséges, akkor még szakértők kirendelésére is sor kerülhet, de egy biztos: a jegyző csak a birtoklás zavarásának tényét állapíthatja meg, és eltilthatja a zavarástól esetlegesen a zavarót, de ehhez ennél sokkal nyomósabb érvek kellenek. Nyilván az adott helyzet dönti el, hogy mennyire erős a fény, mennyire zavarhatja a szomszédokat” – hangsúlyozta Borbély Zoltán. 

A bebanaszolt nő azt írta az interneten, hogy három fényfüggöny van a teraszon, kettő az ablakokon, két fa kivilágítva, minden fehér, folyamatosan világít, nem vibrál, nem irritálja a szemet. Illetve egy projektorral fehér hópelyhek vannak vetítve a házuk falára. Legkésőbb éjfélkor pedig ki szokta kapcsolni az összeset. “Tény, hogy elég fényes, de a többi szomszéd szerint egyáltalán nem zavaró” – tette hozzá.

Részlet a Karácsonyi vakáció c. filmből

Máshol viszont pont az ellenkezője történik: évek óta csodájára járnak Eta néni dabasi házának, amelynek az udvarát a karácsonyimádó asszony és családja rengeteg égővel, világító állatokkal és zenélő mikulással díszíti. Mint mondja, sötétedéskor kapcsolja fel a világítást, majd este 9 órakor le. Azonban ez a szomszédokat egyáltalán nem zavarja, sőt nekik is tetszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top