Ha van egy tuti mézeskalácsrecepted, a fél karácsonyt megnyerted. Most mutatunk egy kis kiegészítést a tökéletes mézeskalács mellé, hát persze, hogy tojáslikőrrel!
Hozzávalók:
A chai cukorhoz:
- fél csésze cukor
- 2 tk. fahéj
- fél tk. gyömbérpor
- fél tk. mézeskalács-fűszerkeverék
- fél tk. kardamom
A krémhez:
- fél csésze vaj
- 2 csésze porcukor
- 4 ek. tojáslikőr
- 1/4 tk. szerecsendió
Elkészítés:
- Gyúrd meg a mézeskalács tésztáját.
- A chai cukorhoz: keverd össze a cukrot a fűszerekkel, és szórd meg vele a vágódeszkát. Ezután nyújtsd ki a mézeskalácstésztát, és formázz belőle hóembereket. Süsd meg a mézeskalácsot a recepted alapján.
- A vajat keverd ki simára a porcukorral, majd add hozzá a tojáslikőrt és a szerecsendiót. Kend meg vele a mézeskalácsot, majd díszítsd csokichipsszel, cukorral és bonbonnal hóember alakúra.