Tuti Tippek

Tojáslikőrízű, hóemberes mézeskalács – recept

Ha picit feldobnád a mézeskalácsot, próbáld ki ezt a különleges, chai fűszerrel és tojáslikőrrel megbolondított változatot!

Ha van egy tuti mézeskalácsrecepted, a fél karácsonyt megnyerted. Most mutatunk egy kis kiegészítést a tökéletes mézeskalács mellé, hát persze, hogy tojáslikőrrel!

Hozzávalók:

A chai cukorhoz:

  • fél csésze cukor
  • 2 tk. fahéj
  • fél tk. gyömbérpor
  • fél tk. mézeskalács-fűszerkeverék
  • fél tk. kardamom

A krémhez:

  • fél csésze vaj
  • 2 csésze porcukor
  • 4 ek. tojáslikőr
  • 1/4 tk. szerecsendió

Elkészítés:

  1. Gyúrd meg a mézeskalács tésztáját. 
  2. A chai cukorhoz: keverd össze a cukrot a fűszerekkel, és szórd meg vele a vágódeszkát. Ezután nyújtsd ki a mézeskalácstésztát, és formázz belőle hóembereket. Süsd meg a mézeskalácsot a recepted alapján.
  3. A vajat keverd ki simára a porcukorral, majd add hozzá a tojáslikőrt és a szerecsendiót. Kend meg vele a mézeskalácsot, majd díszítsd csokichipsszel, cukorral és bonbonnal hóember alakúra.

halfbakedharvest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top