Tuti Tippek

Csodájára járnak a vörsi gigabetlehemnek, 79 éves is dolgozott rajta

A helyiek összefogásával évről évre megépül az óriás betlehem, amely idén már 71 éves.

Hetvenegyedik alkalommal készült el Európa legnagyobb templomban épített betleheme, a Somogy megyei Vörsön. Az 50 négyzetméteres építményt idén is a helyiek készítették el. A legfiatalabb építő 22 éves volt, a legidősebb pedig a 79. életévét töltötte be. Van, aki csak egy órára, de beugrott segíteni; más a teherautóját adta kölcsön a szállításhoz – írja a sonline.hu.

Harminc láda mohát, sok-sok kilónyi faanyagot, hét utánfutónyi tuja- és fenyőágat használtak fel. Idén új égősor került az 50 négyzetméteres betlehemre. „Győrből már telefonáltak, hogy három busszal jönnének látogatni a betlehemet, februárig több tízezer magyar és külföldi látogat el hozzánk megcsodálni az építményt” – mondta el a vörsi Köcski István.

December elsején, vasárnap 14 órakor mutatják be a betlehemet az ünnepi szentmisén. Az óriás betlehem 9-től 17 óráig látogatható egészen február 2-ig.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top