nlc.hu
Tuti Tippek

A vörsi betlehem 2022

Már építik Európa legnagyobb betlehemét a Somogy megyei Vörsön

A bibliai táj 60 négyzetméteren elevenedik meg a látogatók előtt a Balaton melletti kis faluban.

Reggeltől estig folyamatosan dolgoznak a Vörsön élők Európa legnagyobb épített beltéri betlehemén, amelyet idén 74. alkalommal építenek meg. November 14-én, 2 héttel a nyitás előtt kezdték meg a vörsi önkéntesek a világszerte ismert, látogatók tízezreit vonzó bibliai alkotást – amely 60 négyzetméter alapterületen mutatja be Jézus születését – elkészíteni.

Vörs

Részlet a vörsi betlehemből régebbről – Forrás: vorsbetlehem.hu

A célunk, hogy évről-évre más formában építsük fel a vörsi betlehemet, hogy mindig újat tudjuk mutatni a minket meglátogató vendégeknek. Nagy öröm számunkra, hogy ennyien eljönnek és megnézik ezt a téli csodát” – mondta el Simon György, a vörsi betlehem főszervezője.

Vörs

Vörsre rengetegen ellátogatnak az adventi időszakban, sokan külföldről is – Forrás: vorsbetlehem.hu

A vörsi betlehem 2022. november 27-től 2023. január 22-ig minden nap látogatható 10:00-től 16:00 óráig a Szent Márton Püspök Templonban. December 24-én, Szenteste a betlehemet 10:00 és 12:00 között lehet megtekinteni. Belépődíj nincsen.

A vörsi betlehemet 1948 óta minden évben megépítik. Főként természetes anyagokkal dolgoznak, mint például fenyők, kövek és faforgács.

A templom mellett 50 méterrel már megnyitott a Vörsi Adventi Vásár, ahol forralt bort, forró csokit és forró teát ihatunk. Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenállhatatlan izét egy helyi titkos eszencia adja. Az Adventi Vásár az adventi hétvégéken, karácsonykor és a két ünnep között várja a látogatókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top