Tuti Tippek

Óriási elismerést kapott a budapesti New York kávéház, a CNN szerint is a legszebb a világon

A világ legszebb kávéháza címet 2011-ben és 2013-ban is elnyerte, igazi turisztikai attrakció az Erzsébet körúti kávézó.

A budapesti New York kávéházra hívta fel a figyelmet a CNN cikkében: „Úgy fogja érezni magát, mintha a Sixtus-kápolna magyar megfelelőjébe érkezett volna.”A kávéház olasz reneszánsz stílusban épült, csillogó csillárok és látványos freskók díszítik. Ez az egyik legrégebbi kávézó, története 125 évvel ezelőttre nyúlik vissza – írja a portál.

Az Erzsébet körúti kávézó forgalmas napjain körülbelül kétezer vendéget fogad, de egy kevésbé forgalmas napon is betérnek több mint ezren. „Aki itt leül egy asztalhoz, valószínűleg ideje nagy részét felfelé tekintve tölti, a márványoszlopokat és az angyal stukkókat csodálva, és persze fényképeket készít” – folytatja írását a CNN Travel, amely a téli Budapestet is ajánlotta korábban a turistáknak.

Mint Földes Gábor, a New York-palota hotel PR- és marketingigazgatója elmondta, most inkább turisztikai attrakció a kávéház, de ennek ellenére is naponta több mint ezer fogyasztó vendégük van.

(via)

Kiemelt kép: MTI Fotó: Mohai Balázs 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top