
Nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy sok családban valóságos lázadás törne ki, ha a karácsonyi menüből kimaradna mindenki kedvenc körete, a krumplipüré! A krémes krumplipüré valóban isteni kiegészítője a húsételeknek, ám egészségesnek aligha nevezhető: a sok tejszíntől, vajtól és sótól lehet, hogy ellenállhatatlan, ám kalóriákban és szénhidráttartalomban is verhetetlen! Íme, pár szuper tipp, hogyan teheted egészségesebbé és egy leheletnyit diétásabbá:

1. A tápanyagtartalmát növelheted, a kalóriaértékéből pedig levehetsz, ha a krumpli egy részét édesburgonyára cseréled!
2. A krumplipüré zsírtartalmát csökkentheted, ha a tejszín helyett zsírszegény tejet, vagy növényi tejet használsz.
3. Használj kevesebb sót, és inkább ízesítsd több fokhagymával és fűszerekkel!
4. Nem is kell tejterméket használnod: az egész krumplipürét készítheted húsleves alaplével is!
5. Ha szeretnéd, hogy a krumplipüré ne legyen egy kész szénhidrátbomba, helyettesítsd a krumpli egy részét karfiollal!
Kiemelt kép: iStock