nlc.hu
Tuti Tippek

Gyors adventi koszorú

DIY: villámgyors adventi koszorú

A hozzávalókat odahaza is fellelhetjük, így nem kell órákat tölteni a bevásárlással.

Hamarosan belépünk az adventbe, a várakozásnak azonban kihagyhatatlan eleme az adventi koszorú, ami nem hiányozhat az otthonunkból.

advent

Idén advent első vasárnapja november 28-ára esik, ekkor kell meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún (Fotó: illusztráció, iStock)

Az alábbi letisztult, naturális díszt – amit az enteriőr stylist, Pastellmama mutatott be a Life TV Ébredj velünk című műsorában – villámgyorsan elkészíthetjük, remek alternatívát nyújtva a hagyományos, de időigényesebb adventi koszorúnak.

Csupán egy kuglófforma, a közeli parkban vagy erdőben begyűjtött toboz, makk és moha, valamint 4 darab gyertya kell hozzá. Attól sem kell megijedni, ha nincs otthon oázis (azaz vizes tűzőhab) virágkötészeti segédanyag, amelybe majd beleállítjuk a gyertyákat. Ezt simán helyettesíthetjük só-liszt gyurmával (amelynek liszt, víz és só az alapja).

Rakjuk a kuglófforma aljára az oázist vagy a só-liszt gyurma darabokat, és helyezzük el ezekben a gyertyákat. Tegyük körbe mohával a tűzőhab vagy a gyurma kilátszódó részeit, hogy alaposan elfedje. 

adventi koszorú

Valódi koszorú helyett egy kuglóf sütőforma is tökéletes megoldás egy adventi koszorúnak (Forrás: Life TV / Ébredj velünk – videó

Ezután rakjuk körbe tobozzal, makkal, majd tekerjük körbe a kuglófformát egy szalaggal, és máris kész az adventi koszorúnk.

Ha éppen nincs otthon kuglófformánk, ne essünk pánikba! A befőttesüveg is megteszi. Kerítsünk belőle 4 darabot, tömjük ki mohával, állítsunk mindegyik üvegbe 1-1 gyertyát, majd írjuk fel az üveg elejére az 1, 2, 3 és 4 számokat – ehhez akár krétafilcet is használhatunk. Az üveg köré pedig egy-egy szalagot is köthetünk.

adventi dísz

Befőttes üvegből és fiókból is lehet alternatív adventi koszorú (Forrás: Life TV / Ébredj velünk – videó)

Ugyancsak alternatív megoldás lehet egy kiszuperált fiók is – ennél a megoldásnál azonban sorba állítva helyezzük el a gyertyákat.

Még több adventi koszorú az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top