nlc.hu
Tuti Tippek

II. Erzsébet karácsonyfája

Koppintsd le II. Erzsébet 2018-as, aranyban tündöklő karácsonyfáját!

Szeretnéd, ha a karácsonyfád királyi, azaz királynői pompában ragyogna idén? Akkor less be a kulisszák mögé és másold le a néhai II. Erzsébet egyik legszebb karácsonyfáját!

II. Erzsébet királynő idén már sajnos nem mondhatja el szokásos karácsonyi beszédét, amit 1957 óta minden ünnep alkalmával megtett, de ez még nem jelenti azt, hogy a királyi család nélkül kellene tölteni a karácsonyt. Egyrészt III. Károly király – akit jövő májusban koronáznak meg – viszi tovább a tradíciót, ezúttal ő fog beszédet intézni az Egyesült Királyság lakóihoz (és mindenki máshoz is a világon, aki megnézi a közvetítést) december 25-én, másrészt Katalin hercegné a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi jótékonysági karácsonyi koncertjét, amire december 15-én kerül sor a Westminster apátságban.  

Erzsébet királynő karácsonyfája

Fotó: Getty Images/WPA Pool

Sőt, az is egy megoldás, ha II. Erzsébet fáját használod inspirációnak a sajátod dekorálásához, ugyanis az egykori uralkodó karácsonyfái messze földön híresek visszafogott eleganciájukról! Sosem giccsesek, de nem is aluldíszítettek, egyszerűen olyan páratlan kifinomultsággal vannak dekorálva, amit érdemes ellesni a mindennapokban. A 2018-as fát például könnyen le lehet koppintani, még különösebb utánajárás sem feltétlenül szükséges a díszek beszerzéséhez. 

Amire szükséged lesz a fenyő díszítéséhez: 

  • Meleg fényű égősor, minél hosszabb, annál jobb
  • Átlátszó, arany- és bronzszínű gömbök
  • Szárított narancskarika 

Ha valamit megtanulhattunk az évek során a királynő karácsonyfái kapcsán, hogy a tökéletes alapot mindig az égősor adja, ami meleg fényt áraszt. Villódzó, színes darabokat uralkodása alatt egyszer sem lehetett látni a fákon, aminek nyilván az az oka, hogy ezek sokkal csiricsárébbak. Tehát, első körben tedd fel a fára az égősorodat – minél hosszabb és minél közelebb tudod vezetni egymáshoz az égőket, annál jobb, mert így fog szépen visszatükröződni a díszek felületéről. 

Karácsonyfa

Apró, meleg árnyalatú fényfüzért használjunk (Fotó: Profimedia)

Jöhetnek a gömbök. Nem muszáj kizárólag üveggömbökben gondolkodnod – ha kisgyerek vagy kisállat van a házban, nem is praktikus megoldás –, a kulcsszó sokkal inkább a harmónia. Két-három színnél többet ne használj, mert az megint túl sok lenne, az összhang könnyebben megteremthető a letisztult színválasztással. Itt pont az arany és bronz különböző árnyalatait használták a fa díszítéséhez, amit átlátszó gömbökkel egészítettek ki, amiken szépen megcsillan a fény, ezek jól mutatnak együtt és kiegészítik egymást. A gömbök lehetnek fényesek, mattok, áttörtek, a lényeg, hogy gömb alakot formázzanak és ezzel egységet képviseljenek. 

Ami a maradék dekorációt illeti, narancskarikák lógnak több helyen a királynő fenyőjén, ezeket készen is meg tudod vásárolni, de akár magad is elkészítheted. Mindamellett, hogy ez feldobja és kicsit természetesebbé teszi az ünnep sztárját, szuper illatot is áraszt, főleg, ha igazi fenyőt vásárolsz és a gyanta illatával vegyül. 

Fontos az is, hogy meglegyen a fa és a díszek közötti egyensúly, ez azt jelenti, hogy bár rengeteg dekoráció kerül fel a fenyőre, továbbra is tud a fa önmagában érvényesülni. Tulajdonképpen olyan, mint egy jó smink: nem elfed, hanem kihangsúlyoz, ebben pedig II. Erzsébet szintén mindig profi volt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top