nlc.hu
Tuti Tippek

Könnyfakasztó karácsonyi reklám a klímaválságról

Szerelmi dráma a norvég posta karácsonyi reklámjában: Földanya elhagyja a Télapót

Földanyának egyszer csak elege lesz párjából.

A norvég posta a karácsonyi reklámjaiban mindig egy fontos üzenetet igyekszik közvetíteni, 2021-ben például azt, hogy legyünk elfogadók, hogy hagyni kell, hogy mindenki azt szeressen, akit akar, a napokban bemutatott új kisfilmmel pedig a klímaválság elleni küzdelemre próbálja meg felhívni a figyelmet. 

A reklám főszereplője nem más mint a Télapó és a Földanya, akik egy nagy harmonikus, kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban élnek, ám egy idő után  Földanyát szemmel láthatóan egyre jobban zavarja valami, és azután szakad nála a húr, miután a norvég posta munkatársa becsönget az erdőszéli házikójukba egy újabb zsák levéllel. „Még, még, még! Mikor lesz már elég?”  – kérdezi párjától, akinek a szemére veti, hogy nem gondol a következményekre, és nem vállal felelősséget.

Télapó egy megható levélben fogalmazza meg a gondolatait, beismeri, hogy sokáig nem látta, mennyire súlyos a helyzet, és azt is, hogy nem tud élni Földanya nélkül, ahogyan senki más sem. A levél eljut a címzetthez is, aki visszatér, ám a norvég posta azért mindenkit figyelmeztet, mi nem kapunk még egy esélyt, össze kell szedni magunkat.  

Egy karácsonyi reklám jelenete

Foto: Posten/Youtube

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top