nlc.hu
Tuti Tippek

Ezüstvasárnapi roham

Zsúfolásig megteltek az áruházak ezüstvasárnap

Rengetegen vásároltak a közelgő ünnep miatt.
karácsonyi bevásárlás,

Zsúfolásig megteltek az áruházak ezüstvasárnap. Olyan sokan voltak a bevásárlóközpontokban, mint tavaly ilyenkor. Az RTL Híradó tapasztalatai szerint visszafogottan vásároltak az emberek. Többen azért töltöttek hosszabb időt a plázákban, mert kétszer is meggondolták, mire költenek.

Az interneten is vásárlási hullám indult a közelgő karácsony miatt. Az RTL Híradó által megkérdezett webáruháznál azt mondták, minden korábbinál többen süthetnek otthon kenyeret, illetve vághatnak fát az idei karácsony után. “Nagyjából 10 százalékkal csökkent a mobiltelefonok és 25 százalékkal az okosórák forgalma. A növekedések esetében körülbelül a duplájára nőtt a hűtőgépek és 4-5-szörösére a láncfűrészek, valamint a kenyérsütőgépek iránti kereslet” – emelte ki Dévavári Dezső, az Olcsobbat.hu üzletágvezetője.

Akik ajándékot vásárolnak, összesen átlag 47 500 forintot szánnak a karácsonyi meglepetésekre idén – derült ki a Cofidis novemberi felméréséből -, 11 700 forinttal többet, mint tavaly, főleg az infláció miatt.

Többet fogunk elkölteni, mint tavaly karácsonykor. Azonban volumenében, mennyiségében már ez közel sem biztos. Idén valóban szerényebb lesz a karácsony sokak számára, hiszen a reáljövedelmek jelentős mértékben csökkennek már Magyarországon” – mondta el Hornyák József, a portfolio.hu makroelemzője.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top