nlc.hu
Tuti Tippek

"Aranyvasárnapi" roham a boltokban

Óriási tömeg a boltokban: sokan azt hitték, hogy ma már aranyvasárnap van

Megteltek a bevásárlóközpontok parkolói.
karácsonyi vásárlás

A boltokat megrohanó vásárlók egy része biztos volt abban, hogy most vasárnap aranyvasárnap van, pedig az idén szenteste napjára esik, a boltláncok egy része pedig ki sem nyit akkor. Barkácsüzletek, drogériahálózatok és élelmiszerláncok jelentették be az elmúlt hetekben, hogy zárva tartanak december 24-én a dolgozók érdekében. Ők jövő szombaton hosszabbított nyitva tartással várják majd a vásárlókat.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint nem éri hátrány a vásárlókat a “karcsúbb” aranyvasárnapi kínálat miatt. “A vásárlók szerintem még profitálnak is ebből, mert azok az üzletek, amelyek zárva lesznek december 24-én, hosszított nyitva tartással készülnek, tehát december 23-án akár éjfélkor is be tudnak szaladni egy üzletbe, hogy ha valamire szükség van. 24-én pedig azért fogunk találni nyitva tartó üzletet” – nyilatkozta az RTL Híradónak Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének az elnöke.

A vásárlásoknak amúgy a családok anyagi lehetőségei szabnak határt. Az RTL Híradónak nyilatkozó családok a karácsonyi vacsorán is spórolnak, ezért többször mennek boltba, hogy körültekintően költsék a pénzüket.

A Pénzcentrum értesülései szerint nemcsak a mennyiségből, hanem a minőségből is lejjebb kellett adniuk idén karácsonyra a családoknak: a nagyobb áruházláncokban is inkább a leértékelt, akciósnak megjelölt termékeket keresik a vásárlók, tehát az emberek jelentős része most megnézi, hogy mi mennyibe kerül.

Kiemelt fotó: illusztráció, Berke Bayur/Anadolu via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top