nlc.hu
Tuti Tippek

Bereczki Zoltán karácsonyi albuma

Michael Bublé nyomába lépett Bereczki Zoltán

Lesz, mit hallgatni fadíszítés közben.

Tizenhárom év után Bereczki Zoltán új nagylemezzel jelentkezett az adventi időszak kezdete előtt. A Téli dalok című új nagylemez Szenteste előtt pontosan egy hónappal, november 24-én érkezett meg.

Bereczki Zoltán

Bereczki Zoltán idén egy karácsonyi dal helyett inkább egy egész albummal rukkolt elő – Fotó: Kiss Krisztiii

A „Jössz-e velem…?” című szerzeményemet már játsszuk a koncerteken, és a közönség nagyon szereti, de még nem öltött stúdióformát. A másik nagy boldogság, hogy elkészült stúdióverzió az egyik a legnagyobb közönségkedvenc dalomból, a „Hangokba zárva” című dalból, amelyet a 30. születésnapomra kaptam. De van olyan szerzemény is, amit a feleségemnek készítettem, ez a „Moon River” – mesélte a dalokról a 47 éves színész, énekes.

Az „Úgy szállnék” eredetijét Julio Iglesias és Stevie Wonder énekeli, édesapja legkedvesebb száma és most neki ajánlja ezt a magyar nyelvű feldolgozást. “Korai zenei fejlődésem nagy részét neki köszönhetem, hatalmas bakelit gyűjteménye van, és mindig szólt a zene otthon” – elevenítette fel Bereczki, aki a zenei teljesítményéért Fonogram-díjat kapott, de színházi pályáját is elismerések kísérik.

A korongon az utolsó, a „Somewhere” című dalról is elárult “kulisszatitkokat”: „Egy koncerten énekeltem nemrégiben. A West Side Story Tony-ja volt az első főszerepem a főiskola után, és ennek a musicalnek az egyik legfontosabb és legkatartikusabb dala ez. Ez az egyik olyan szerzemény, ami miatt a musicalt, mint műfajt nagyon szeretem”.

Vadonatúj dalok is szerepelnek a lemezen, ilyen például a „Selyemszalagok” és a „Csókolj meg még egyszer”, amelyek hangszerelésükben eltérnek a többi zenétől. Igazi mai karácsonyi hangulatot idéznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top