nlc.hu
Tuti Tippek

Sállal díszített karácsonyfa áll Marosvásárhelyen

Egy rekordhosszúságú sállal díszítették fel a karácsonyfát Marosvásárhelyen

Igazi kuriózum.

Egy rekordhosszúságú sállal díszített karácsonyfát állítottak fel a romániai Marosvásárhely központjában – számolt be a maszol.ro.

A projekt a pénteken induló háromnapos Kultfeszt (Kult Alternatív Kulturális Fesztivál) keretében valósult meg. Idén negyedik alkalommal rendezi meg Marosvásárhelyen a teljes Maros megyét mozgósító programsorozatát, ezúttal azonban az adventi periódusban.

A rekordkísérletre szánt, sok-sok kisebb nyakvédőből kialakított több mint két kilométer hosszú sál – amellyel körbetekerték a “fenyőfa alakú” vázszerkezetet – komoly mögöttes jelentéssel bír. “Célunk a történetek által generációkat összekapcsolni, kicsiket és nagyokat összekötni” – mondta a főszervező.

Két évvel ezelőtt amúgy egy horgolt karácsonyfát állítottak fel nálunk, Mezőkovácsházán. Akkor az 5 méter magas vázszerkezetre több mint 800 darab, 15×15 centiméteres lapok kerültek fel, 50 mezőkovácsházi hölgy horgolta azokat lelkesen. A csúcsdísz pedig egy horgolt csillag volt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top