nlc.hu
Tuti Tippek

Ablakpucolás foltmentesen

Ünnepek előtti ablakpucolás – Így lesz 100 százalékosan foltmentes az üveg

Ha véletlenül fehér karácsonyunk lenne, abban egyértelműen egy patyolattiszta ablakon keresztül szeretnénk gyönyörködni. Íme a trükk, amivel ezt elérheted!

Karácsonykor az ember komplett nagytakarítást végez, hogy ne a rendetlen, poros nappali közepén álljon a karácsonyfa. Hogy azonban rendesen tündökölni tudjon, nem szabad kihagyni az egyenletből az ablakokat sem – ha máskor nem, az ünnepek közeledtével mindenképpen érdemes letakarítani azokat is. (Pláne, ha úgy alakulna, hogy leesik a hó: gyönyörűen tiszta ablakon át nézve az igazi a látvány.)

A feladatot a függönyök leszedésével kezdd el, azokat is mosd ki. Illetve ne feledkezz meg a redőnyökről sem: sikáld át azokat rendesen, különben teljesen feleslegesen szenvedtél az ablakok lemosásával. Amiben el sem fogod hinni, de az ecet lesz a legjobb barátod!

Reszkessetek, betörők!

Ha Kevin szülei az ecetes trükköt alkalmazták volna a kisfiú hamarabb észrevette volna a betörőt (Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Így tedd foltmentessé az ablakot ecettel

A szakértők szerint a legjobb megoldás, ha otthon készítesz egy ecetes keveréket, és azzal esel neki az ablakoknak. Ez a következőképpen fog kinézni:

  • 3 evőkanál ecetre,
  • egy vödör meleg vízre

lesz szükséged. Igen, erős szaga lesz kezdetben, de ez hamar elpárolog, és csak a csíkmentes üvegek maradnak utána. Mindenképpen viselj gumikesztyűt és úgy kezdd el a munkát. Először az ablakkereteken indíts egy vizes ronggyal, ami eltávolítja a koszt, és később nem fogsz mocskos vizet csepegtetni a tiszta ablakokra. 

Ezután jöhet a konkrét ablakpucolás. A legjobb módszer erre, ha az ecetes vizet egy spriccelővel fújod fel az üvegre, majd egy mikroszálas törlőkendővel Z-alakban töröld át az egészet. Ha nagyon makacs foltokkal találkozol, akkor jöhet minimális tisztítószer is a vízbe.

Tökéletesen bevált a trükk? Szuper, de azért ne kapj vérszemet: ez az ecetes megoldás tükrökön sajnos nem működik, ott maradj a rendes üvegtisztítónál.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top