nlc.hu
Tuti Tippek
Tüzet okozó karácsonyi manó dekoráció

Kis híján leégette az otthonát a karácsonyi manó dekoráció

Rosszul sült el az Elf csínytevése.
karácsonyi manó,

A TikTokra töltötte fel még tavaly egy amerikai nő (@maddieeeee311), hogy majdnem leégett a lakásuk a karácsonyi manótól. A férje a csillárra ültette fel a dekorfigurát, ám az hozzáért az egyik villanykörtéhez, a hőtől pedig elolvadt a manó műanyagból készült feje. Ettől akár lakástűz is keletkezhetett volna, ha nem veszik észre időben.

A hölgy most újra közzétette a videóját, mondván, idén is jól jöhet a figyelmeztetés. Tavaly több mint 44 millióan látták a felvételt, amelyen bemutatta, milyen veszélyekkel jár, ha egy lámpa közelében hagyjuk ezt a karácsonyi dekorációt.

A videó sokakat megdöbbentett. Volt, aki azt fűzte hozzá, hogy a lakás felgyújtása a karácsonyi manó legrosszabb csínytevése lett volna.

Ám nem csak erre kell nagyon odafigyelni az adventi időszakban, hiszen az adventi koszorú gyertyái is végzetes lakástüzet okozhatnak. Évente mintegy 50-60 otthonban csapnak fel a lángok adventi koszorú miatt. A koszorút célszerű tűzálló tálra tenni úgy, hogy semmilyen éghető anyag ne legyen a közelében. Ne kerüljön az ablakba, ahol meggyújthatja a függönyt. Érdemes olyan helyre tenni, ahol gyerekek és háziállatok sem férnek hozzá. És a legfontosabb: sose hagyjuk felügyelet nélkül az égő gyertyákat!

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top