nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyi hajdíszítés

2023-ban ezek a legszebb karácsonyi frizurák

Karácsonykor, amikor minden és mindenki díszbe meg ünnepi pompába borul, pont frizuránk nem lehet egyszerű. Éppen ezért itt van egy kis inspiráció!

Az ünnepi szezonnál nincs is jobb alkalom ahhoz, hogy új és ünnepi megjelenéseket próbáljunk ki. Karácsonyi fotózástól elkezdve az ünnepi vacsoráig, bárhová elkészíthetünk egy új, még ki nem próbált frizurát. Mindegy, hogy a jól ismert lófarokra, klasszikus kontyra vagy könnyed, félig feltűzött hajstílusra vágyunk, ebben a cikkben biztosan megtaláljuk a számunkra tökéleteset. Sőt, fodrász segítsége nélkül, magunknak is elkészíthetjük!

Fejét fogó alak, karácsonyi díszekkel a hajában.

Nem feltétlenül így kell kinéznie a karácsonyi frizuráknak

A következő ünnepi tevékenység előtt tegyünk be egy hangulatos karácsonyi lejátszási listát, készítsünk egy bögre forró csokoládét, és ragadjuk meg a hajkefét. Ezek a lenyűgöző karácsonyi frizurák pillanatok alatt el fognak varázsolni!

Balerinás konty

Alacsony konty hajdíszekkel.Nem kell táncosnak lennünk ahhoz, hogy elsajátíthassuk a balerinák jellegzetes hajviseletét. Egyszerűen fésüljük hajunk egy sima, alacsonyan csavart kontyba, majd rögzítsük átlátszó gumival, esetleg vékony hajcsatokkal. A teljes megjelenéshez használjunk elegáns hajcsatokat, esetleg bohókás karácsonyi kiegészítőket. Ha azt szeretnénk, hogy sokáig tartsuk, akkor ne feledjük a hajlakkot!

Francia fonott konty

Ha egyszer megtanultuk a francia fonást, utána megnyílik előttünk a lehetőségek tárháza. Francia fonással kezdjük el a frizurát, majd tekerjük a haj végét egy kontyba. Az ünnepekre való tekintettel akár egy vékony szalagot vagy selyemsálat is belefonhatunk.

Félig felkötött haj

Soha nem fogjuk megunni a megbízható félig felkötött frizurát! Részben szépsége miatt is, de főleg azért, mert mindössze két percet vesz igénybe, hogy elkészítsük. Egyszerűen vegyünk két tincset hajkoronánk mindkét oldaláról, majd rögzítsük őket átlátszó gumival. Végezetül dobjuk fel a copfot egy szalaggal, hogy passzoljon az ünnepi ruhánkhoz.

Extra lófarok

Aki unalmasnak tartja a jól bevált lófarkat, annak itt egy csavar. A retró valójában sose megy ki a divatból, ahogyan ezen a copfon is látszik. Nincs más dolgunk, mint a számunkra tetszőleges oldalon egy vékony tincset leválasztanunk, majd ezek után mindent szorosan hátrafésülnünk és egy copfba összefognunk. A megmaradt tincset fésüljük oldalra, mintha egy eltűzött frufrunk lenne. Rögzítsük a tincset a fülünk mögött.

Göndör lófarok

Akinek természetesen göndör a haja, az imádni fogja ezt a hajstílust. Megzabolázhatjuk a pimasz tincseket, ha egy csinos lófarokba fogjuk őket. Ha nagyobb volument szeretnénk elérni, akkor hajunk felső részét kössük egy nagyon magas copfba, majd egy másik hajgumival a haj alsó részét is.

Elegáns Chignon

Néha szükség van valami hagyományosra is. Ne keresgéljünk tovább, készítsünk egy klasszikus és elegáns chignon kontyot.

„Buborékos” lófarok

Karácsonykor akár hajunk is passzolhat a karácsonyfa gömbjeivel. Ezt nem kell szó szerint érteni! Kössünk egy sima copfot, majd tetszőleges magasságban tegyünk egy hajgumit a copfra. Kicsit lazítsuk meg a második gumi felett a hajat, majd az egészet ismételjük meg annyiszor, ahányszor jónak látjuk, vagy ameddig hajhosszunk engedi.

(Forrás: Southern Living, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top