Karácsonyi cake-pop – Hahópihe konyhájából
Pénteken teadélutánra vagyunk hivatalosak az oviba. Jöhetnek szülők, tesók… Minden teremben lesz valami kreatívkodás, vagy akadályverseny, mikor épp mi. És lesz egy büfé, ahol csak becsületkassza van. Lehet sütni sütiket, bevinni, ezeket kiteszik, és bátran lehet fogyasztani. És ha hozzájárulunk a becsületkasszához egy nekünk megfelelő összeggel, akkor ezzel az ovit támogatjuk. Kattints a receptért!
Citromos sütinyalóka – Csak a Puffin konyhájából
Nem hagyományos karácsonyi ízvilág, de akinek csömöre van a sok fahéjtól, az imádni fogja… Kattints a receptért!
Mézeskalács sütinyalóka – Fakanál és tortalapát konyhájából
Ma megvolt nálunk is a kötelező mézeskalácssütés. Sok éve hagyomány már, hogy az adventi naptárt is ebből készítjük. Idén megpróbáltam sütinyalókát is alkotni belőle. Nagyon jó lett!
A tészta receptje ezeréves, amióta az eszemet tudom, ezt készítjük. A sütésének a lényege, hogy magas hőmérsékleten épp csak addig sütjük, míg megemelkedik. Ha már színe van, akkor késő, kemény marad a kihűlés után is. Édesanyám úgy mondja, hogy „beteszem, kiveszem”, mert pár pillanatnál (na jó, percnél) tényleg nem kell több neki. Amint kihűlt, puha és fogyasztható. Ráadásul saját tapasztalatból tudom, hogy sokáig eláll. Idén októberben találtam egy eldugott kis csomagocskát a tavalyi sütésből, és ugyanolyan puha és finom volt, mint amikor elkészült. Kattints a részletekért!