Idén a hagyományosabb ünnepi köretek helyett kipróbálhatunk valami különlegesebbet is, például ezt a vajas, fokhagymást gombából készült finomságot.
Sokkal izgalmasabb, mint a krumplipüré, a zsálya pedig kimondottan pikánssá teszi – annak ellenére, hogy “csak” egy köret, igazi sztár lehet a karácsonyi asztalon!
Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 1 evőkanál olaj
- 1/4 csésze vaj
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 teáskanál zsálya
- 1 evőkanál citromlé
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A gombákat forgassuk meg az olajban, ízesítsük sóval és borssal, majd 200 fokos, előmelegített sütőben süssük őket barnára.
2. Ha a gombák készen vannak, egy serpenyőben hevítsünk vajat, és várjuk meg, amíg a vaj aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát és a zsályát, rotyogtassuk össze, aztán dobjuk bele a sült gombákat is!
3. Szükség szerint ízesítsük sóval borssal!