Ünnepi menü

Lassan már luxusétel lesz a kocsonya, ha így megy tovább a drágulás

Brutálisan megdrágultak a kocsonya alapanyagai.

A gazdagok étele lesz a kocsonya szűrte le a bama.hu a jelenlegi piaci árkörkép alapján. Piaci vélemények alapján azt konstatálta a lap, hogy míg korábban fillérekből össze lehetett hozni ezt a téli ételt, most méregdrágán árulják hozzá az alapanyagokat”.

Fotó: MTI / Varga György

„Kis túlzással lassan már csak a gazdagok étele lesz a kocsonya” – jegyezte meg több eladó is a bama.hu-nak. Az idei drasztikus áremelkedésért nagymértékben a sertéspestis a felelős, de közrejátszhat az is, hogy az áfa csökkentése csak rövid ideig éreztette kedvező hatását.

Ami pedig az aktuális árakat illeti, a sertéslábat körmöstül 790 forintért árulják kilónként, a bőrért 400 forintot, a húsos csontért 500-at, a sertés első csülök kilója 970-be, a hátsó csülök pedig 1000-1300-ba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top