Ünnepi menü

Nyertes Zsuzsa: „Nehezen fogadtam a hírt” – először karácsonyozik szülei nélkül a 61 éves színésznő

A színésznőnek más lesz az idei karácsony, mint eddig.

Nyertes Zsuzsa elárulta egyik kedvenc karácsonyi receptjét, sőt bemutatta. Kamerák előtt készített pulykamellfilét rumos, aszalt szilvával, tejszínesen.

Dióhéjban a recept:

Fűszerezzük az apróra felvágott, fél kiló pulykamell filét, majd tegyük fel a felaprított, egy fej hagymával pirulni, hogy kérgesedjen. Közben áztassuk be a rumaromába a 8 szem aszalt szilvát. Sóval, borssal és szegfűszeggel bolondítsuk meg a húst, a rizst pedig egy kis dióval hintsük meg.

A hagyományos ünnepi menü amúgy Nyertes Zsuzsáéknál a halászlé, rántott ponty majonézes krumplival, valamint bejgli és zserbó, a rokonságban lévő 5 és 7 éves gyerekeknek pedig hal helyett vagy rántott pulykamell, vagy rántott csirkemell lesz.

A 61 éves színésznőnek – aki az alakjára még manapság is rengeteg bókot kap – az idei lesz az első karácsony, hogy szülei nélkül ünnepel, ugyanis elutaznak a tengerentúlra. „Nehezen fogadtam a hírt. Amióta élek, azóta anyu-apu nélkül nincs karácsony. (…) De nem csak nekem fognak hiányozni, hiszen itthon van 5 unoka, de kint is, Amerikában, ugyanis a középső húgomhoz utaznak ki, őt is megértettem, mert azt mondta: egyszer az életben jöjjenek ki az anyuék!” – mesélte Nyertes Zsuzsa, aki végül beletörődött a szülei döntésébe, de mint mondja, szilveszterre már hazaérkeznek.

Kiemelt kép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top