Többet kell fizetni idén az ünnepi töltött káposztáért. A legfontosabb alapanyag, a káposzta ára ugyanis drasztikusan emelkedett – számolt be a Tények. Egyes fajták 20, de olyan is van, amelyik 50 százalékkal kerül többe, mint tavaly.
A sertéshús ára ugyan nem emelkedett jelentősen, a háziasszonyok mégis drágábban készíthetik el a töltött káposztát. Így viszont az éttermek is kénytelenek árat emelni. „Jelen pillanatban a káposzta ára ment feljebb, de ezzel az áremeléssel is úgy gondolom, hogy aki minőségi vendéglátást szeretne, az megfizeti” – nyilatkozta Pincés Károly, a hajdúszoboszlói Kemencés Csárda tulajdonosa.
Mint a Tények riportjából kiderül, az ünnepi töltött káposzta árait még csak most kalkulálják a legtöbb étteremben.