nlc.hu
Ünnepi menü

III. Károly első karácsonya uralkodóként

Ilyen lesz a királyi család első karácsonya II. Erzsébet nélkül

Megszólalt a királyi család életével foglalkozó újságíró.

Az első karácsony Sandringhamben II. Erzsébet királynő nélkül kevésbé hivatalos lesz, mint eddig, és a család nem nézi majd meg a tévében III. Károly karácsonyi beszédét – állítja a brit királyi ügyek szakértője. Jennie Bond, a BBC volt királyi tudósítója szerint III. Károly első karácsonya nem lesz olyan formális, mint az eddigiek, azaz lazít a korábbi „merev” szokásokon. Inkább a nosztalgia áll majd az idei karácsonyi ünnepek fókuszában: a személyes emlékek felelevenítésén, a nosztalgiázáson lesz majd a hangsúly a szeretet ünnepén. A szakértő elmondása szerint a karácsony mindig is egy nagyon hivatalos ünnep volt a királyi családnál, a királynő iránti tiszteletből.

III. Károly

III. Károly király és felesége, Kamilla királyné – Fotó: Victoria Jones – WPA Pool/Getty Images

Bond szerint a királyi család idén is – ahogy rendszeresen – a norfolki vidéki kastélyában, a Sandrigham House-ban tölti majd az ünnepeket. A karácsonyi vacsora elfogyasztása előtt a királyi családtagok várhatóan idén is elmennek a sandringhami Szent Mária Magdolna-templomba az ünnepi misére.

Ami a hagyományos karácsonyi köszöntőt illeti, a szakértő úgy véli, III. Károly az édesanyjához hasonlóan előre felveszi majd beszédét, várhatóan már napokkal korábban.

Ez lesz az első alkalom, hogy III. Károly király lesz a vendéglátó a norfolki magánbirtokon megrendezendő, éves családi összejövetelnek és a karácsonyi ünneplésnek. A hónap elején még azt lehetett hallani, hogy III. Károly meghívta Meghan Markle-t és Harry herceget a királyi család karácsonyi ünnepekre, annak ellenére, hogy majdnem 3 éve elhagyták a királyi családot, de egy, a királyhoz közel álló forrás szerint nem valószínű, hogy részt vesznek majd a családi karácsonyon. Ha Harry-ék nem is, Vilmos hercegék azonban ott lesznek – ők a brit királyi család tulajdonában lévő, közeli Anmer Hallban tartózkodnak majd az ünnepi időszakban –, és várhatóan más családtagok is csatlakoznak majd III. Károlyékhoz karácsony reggel a templomi misére.

A királyi családnak egyébként 1988 óta Sandringham a karácsonyi és újévi „bázisa”.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top