Egy igazán egyszerű előételt mutatunk 3 verzióban a brit tévés szakácstól, Mary Berrytől. A fő hozzávaló a minivirsli (de akár minikolbászt is használhatunk). Még azoknak is gyerekjáték az elkészítése, akik csak ritkán merészkednek be a konyhába.
Baconbe tekert minivirsli
A baconbe tekert virslinek az a trükkje, hogy nyújtsuk ki a bacont (végigsimítva egy késsel), hogy még ropogósabbra süljön.
Egy hosszú baconszeletet harmadoljunk el, így egy szeletből 3 falatka is kijön. Miután felvagdostuk a bacont, mindegyik szeletkével burkoljunk be egy-egy minivirslit. Utána helyezzük egy tepsibe úgy, hogy a hajtott szélük legyen lefelé. Állítsuk 180 fokra a sütőt és süssük 25 percig.
Minivirslik krumplipürével töltve
Süssük meg a minivirsliket és készítsük el a főtt krumplit. Törjük össze a burgonyát, reszeljünk bele sajtot, hogy még jobb legyen az íze. Töltsük habzsákba a krumplit. Vágjuk be hosszába egy kissé a virsliket és nyomjunk bele a krumplipüréből. Tálalás előtt hintsük meg egy kis pirospaprikával.
Mangómázas minivirslik
Ehhez szükségünk lesz mangó chutney-ra. Tegyünk belőle egy kanállal egy üvegtálba, adjunk hozzá egy löttyintésnyit a szójaszószból, majd keverjük össze. Tegyük bele a virslicskéket és alaposan forgassuk meg benne, hogy jól bevonja a máz. Vegyük ki és tegyük egy tepsire, szórjuk meg szezámmaggal, majd rakjuk a sütőbe, hogy megpiruljanak. Tálalásnál akár a klasszikus barna szósszal is kínálhatjuk: belemártva még pompásabb lesz az íze!