nlc.hu
Ünnepi menü

Gesztenyés lencsekrémleves - recept

Gesztenyés lencsekrémleves – egyszerű, mégis ünnepi

A gesztenye tökéletes ünnepi étellé avatja a hétköznapi krémlevest.

A Gesztenyés lencsekrémleves egyrészt gyorsan elkészül, másrészt minimális mosogatnivalóval jár. A gesztenye miatt tökéletesen illik az ünnepi alkalomhoz.

lencseleves

A gesztenye teszi ünnepivé a lencselevest – Fotó: iStock

Dinszteljük meg – olajon vagy libazsíron – az aprított zöldségkeveréket, ami egy szál póréhagymából, egy sárgarépából, egy fej hagymából és egy zellerszárból áll. Nigella receptje nyomán, ha megpuhult a zöldség, adjunk hozzá körülbelül 250 gramm vöröslencsét. Keverjük bele a puha zöldségkeverékbe, majd öntsük fel másfél liter vízzel. Adjunk hozzá egy kis zöldségalaplevet, majd hagyjuk főni. Ha a lencse megpuhul, akkor krémessé teszi a leves levét.

Mivel ez egy előétel, nem kell olyan tartalmasnak lennie, mint egy valódi első fogásnak. Csupán egy kis gesztenyével ízesítsük: adjunk hozzá 300 gramm megfőzött gesztenyét, majd főzzük együtt a lencsével körülbelül 10 percig, aztán tegyük az egészet a robotgépbe, hogy lágy krémleves legyen belőle.

Tálalásnál csepegtessünk rá egy kis tejszínt és szórjuk meg petrezselyemmel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top