nlc.hu
Ünnepi menü

Halászlészentelés

Kígyózott a sor a megszentelt halászléért, 40 ezer liter fogyott belőle

A megszentelt halászlére az emelkedő árak ellenére is nagy volt a kereslet. Idén összesen 40 ezer litert vásároltak belőle.
halászlé,

Hatalmas tömeg várta a halászlé-szentelést december 24-én reggel Budapesten és Szegeden is – számolt be a Tények. Az ünnepi étel megáldása már évtizedek óta hagyomány a Szegedi Halászcsárda étteremben. Az alaplevet Szegeden készítették, onnan vitték az ország többi halászcsárdájába, sőt még külföldre (többek között Németországba, Ausztriába, Szerbiába, Erdélybe) is. A szentelést a Budapest-Belvárosi Templom főplébánosa vezette, a programra rengetegen érkeztek.

A halászlevet nagy mennyiségben készítették egy 1400 literes üstben, a nap folyamán kétszer töltötték meg az ünnepi fogással.

A megszentelt halászléért hosszú sorokban álltak az emberek, összesen 40 ezer liter fogyott belőle idén is.

Évek óta idejárok erre a halászlé-szentelésre, és nagyon jó érzés, hogy a reggelt úgy kezdjük, hogy az esti halászlé meg van szentelve” – nyilatkozta az egyik várakozó.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top