Bár forralt bort manapság előre elkészített formában is vásárolhatunk a boltokban, de vannak egyszerű és szuper receptek, amik nemcsak finomabbak a boltinál, de még pénztárcabarát megoldások is. Mutatunk egy isteni finom forraltbor-receptet, amit mindképp próbálj ki idén!
A tökéletes forralt bor titka
Nem meglepő, hogy minden forralt bor receptjének legfontosabb eleme… a vörösbor. Ezen a ponton nem szabad spórolni: a szakemberek szerint minimum egy középkategóriás, könnyed, lédús gyümölcsös zamatú bor a legtökéletesebb alapanyag, amilyen például a merlot.
Milyen ízesítőket adhatsz a forralt borhoz?
A szegfűszeg, a fahéj, a csillagánizs, a szerecsendió és a vanília mind remek választás, de a narancsszeletek sem maradhatnak el a karácsonyi hangulat megidézésére. A fűszerek ízének kiegyensúlyozása érdekében hozzáadhatsz cukrot vagy mézet is a borhoz.
Készíts fűszeres tasakot a forralt borba
Egy házi készítésű forralt boros fűszertasak nemcsak ajándéknak egy remek ötlet, hanem a forralt bornak is igazi tuning.
Hozzávalók 6 tasak elkészítéséhez:
- 12 x 20,5 cm-es tasak
- 250 g barna cukor cukor
- 24 egész szegfűszeg
- 30 egész szegfűbors
- 6 babérlevél
- 6 rúd fahéj
- 6 csillagánizs
Elkészítés:
Egy tasak tartalma: mérj ki 40 g cukrot, adj hozzá négy szegfűszeget és öt egész szegfűborsot, valamint 1 csillagánizst, 1 babérlevelet és 1 fahéjrudat.
Miután mind a hat kis táskát megtöltötted a fűszerekkel, zárd le a tasakokat, majd kösd egymáshoz őket. Ezután önts egy üveg bort egy nagy fazékba, adj hozzá egy-egy szelet citromot és narancsot, valamint az általad készített szütyőket. Forrald fel, és lassú tűzön főzd 15-20 percig. Ezután vedd ki a fűszeres tasakokat, a citromot és a narancsot. Kész is vagy, nyűgözd le a többieket!